Άρθρα

Εξαγγελίες και δεσμεύσεις…. που έμειναν στα χειροκροτήματα…

Θεατές παραμείναμε όλοι οι Νοσηλευτές για ακόμη μια χρονιά και απολαμβάνοντας το χειροκρότημα από την Πολιτεία για το έργο μας.

Οι εξαγγελίες και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την ένταξη στα Β.Α.Ε., τη δημιουργία κλάδου κ.λπ, κ.λπ. έμειναν στα αζήτητα, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση και από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να πράξει τα αυτονόητα για τους Νοσηλευτές.

Η απογοήτευση των Νοσηλευτών και κυρίως η αποστροφή των νέων Νοσηλευτών από την άσκηση του επαγγέλματος μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έρχεται να επιβεβαιώσει τις λανθασμένες πολιτικές υγείας απέναντι στους Νοσηλευτές.

Το επισφαλές εργασιακό περιβάλλον, η υποστελέχωση, η μισθολογική ανισότητα σε σχέση με το έργο μας, η πολιτική απαξίωση, λειτουργούν ως αντικίνητρα για την απασχόληση των νέων Νοσηλευτών, οι οποίοι επιλέγουν να εργαστούν σε χώρες του εξωτερικού ή να εργάζονται σε διαφορετικά επαγγέλματα, τα οποία τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Παρά τις αντιξοότητες όμως, εμείς συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα μας, μέχρι τα αυτονόητα αιτήματά μας, να υλοποιηθούν… και θα υλοποιηθούν!!! Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους τους συναδέλφους!!!

Παναγιώτης Κοσκινάς,
Πρόεδρος ΣΥ.ΝΟ. Αρκαδίας

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy