Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Επίδομα εξομάλυνσης στις Ειδικές Υπηρεσίες και αυξήσεις ψίχουλα για τους Νοσηλευτές»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκφράζοντας την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια όλων των Νοσηλευτών, σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης προς τους υπηρετούντες υπαλλήλους των Ειδικών Υπηρεσιών του ν. 4314/2014 (Α’ 265) και του ν. 4914/2022 (Α’ 621), καθώς και της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ ΑΕ, ζητώντας άμεση παρέμβαση, ώστε να υπάρξει εμπράκτως, αντίστοιχη μισθολογική ενίσχυση των Νοσηλευτών. Αναλυτικά η καταγγελία:

Αξιότιμοι,

Με αφορμή την από 01/04/2023 χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης προς τους υπηρετούντες υπαλλήλους των Ειδικών Υπηρεσιών του ν. 4314/2014 (Α’ 265) και του ν. 4914/2022 (Α’ 621), καθώς και της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ ΑΕ, πλην αυτών της παρ. 8, το οποίο ανέρχεται στα τριακόσια ευρώ (300 €) μηνιαίως, σύμφωνα με την ΚΥΑ 44089/2023 – ΦΕΚ 3162/Β/12-5-2023, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια όλων των Νοσηλευτών.

Η ξεκάθαρη ρουσφετολογική πολιτική σας έρχεται να επιβεβαιώσει την αντι-νοσηλευτική συμπεριφορά και τον εμπαιγμό σας απέναντί μας. Απ’ ότι αποδεικνύεται λεφτά υπάρχουν… για να εξυπηρετείτε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων κι όχι τους Νοσηλευτές. Κι αν θεωρείτε ότι με το «φιλοδώρημα των 50€», χρυσώσατε το χάπι… είστε γελασμένοι.

Οι Νοσηλευτές δεν είμαστε επαίτες! Αντιθέτως απαιτούμε ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις και το έχουμε αποδείξει ότι τις αξίζουμε, έχοντας στο πλευρό μας την κοινωνία.

Όσο εσείς εθελοτυφλείτε, εμείς θα αγωνιζόμαστε και θα τις διεκδικούμε, εκθέτοντας την τραγική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία αποδείχθηκε όλεθρος για τους Νοσηλευτές. Δεν τήρησε καμία δέσμευση για τη νομοθετική εξομάλυνση των διαχρονικών παθογενειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέναντί στους Νοσηλευτές και φυσικά ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο το αντι-νοσηλευτικό της μένος.

Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα και να προχωρήσετε άμεσα στην έμπρακτη μισθολογική ενίσχυση των Νοσηλευτών, όπως πράξατε για τους υπηρετούντες υπαλλήλους των Ειδικών Υπηρεσιών του ν. 4314/2014 (Α’ 265) και του ν. 4914/2022 (Α’ 621), καθώς και της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ ΑΕ, καθώς όπως διαπιστώνουμε και λεφτά υπάρχουν… και αρκετός χρόνος υπάρχει μέχρι τις εκλογές!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 Γεώργιος Αβραμίδης                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy