Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Επίδομα Προϊσταμένων – Δικαστική Δικαίωση

Όπως είναι ήδη γνωστό, με την θέση σε ισχύ από την 1η-01-2016 των διατάξεων του Νόμου 4354/2015 περί του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων των νοσοκομείων όλης της χώρας ορίστηκε να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης χαμηλότερο κατά σαράντα (40) ευρώ του αντίστοιχου επιδόματος που λαμβάνουν οι λοιποί τμηματάρχες.

Ευθύς εξαρχής η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αποφάσισε να αντιδράσει, κινούμενη δικαστικώς. Ο δικαστικός αγώνας είχε επιτυχή κατάληξη με την έκδοση της από 18-04-2018 Απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναγνωρίστηκε, ότι και οι προϊστάμενοι των Νοσηλευτικών Τμημάτων θα πρέπει να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 290 ευρώ, αντί του ποσού των 250 ευρώ που ελάμβαναν, με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος ενιαίου μισθολογίου, οι οποίες και κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Η συγκεκριμένη δικαστική επιτυχία άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση από τους προϊσταμένους νοσηλευτικών τμημάτων της μηνιαίας διαφοράς των 40 ευρώ στο επίδομα θέσης ευθύνης.

Ήδη η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι προ ολίγων ημερών δημοσιεύτηκαν αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες επιδικάζεται αναδρομικώς και νομιμοτόκως η διαφορά των 40,00 ευρώ στους Προϊσταμένους των εξής νοσοκομείων :

  • ΓΝ Νέας Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ»
  • ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
  • ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
  • ΓΝΑ «Ι Π Π Ο Κ Ρ Α Τ Ε Ι Ο»
  • ΓΑΟΝΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
  • ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
  • ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
  • ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ»
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ

Αναμένοντας την έκδοση αντίστοιχων δικαστικών αποφάσεων και για τους προϊσταμένους των υπολοίπων νοσοκομείων, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ συνεχίζει με τον συντονισμό της κατάθεσης νέων αγωγών για την χρονική περίοδο 2018 – 2020.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                            Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy