Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Επίσκεψη Διοικητικού Συμβουλίο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο Γ.Ν. Κορίνθου

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνίας με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (ΣΥ.ΝΟ.), αντιπροσωπία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. και μελών του ΣΥ.ΝΟ. Κορίνθου, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 10/07/2020.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης όλα τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι (βοηθοί Νοσηλευτών, υγειονομικό προσωπικό), ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις του επαγγέλματος των νοσηλευτών:

1. Έναρξη του θεσμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

2. Νομοθετική ρύθμιση του επιδόματος ευθύνης Προϊσταμένων Νοσηλευτών στα 290€

3. Παροχή του επιδόματος ευθύνης Προϊσταμένων Νοσηλευτών 290€, στους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένων, σε τμήματα που δεν έχουν ενταχθεί στους Οργανισμούς των νοσοκομείων,

και ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας:

1. Σύσταση κλάδου Νοσηλευτών Π.Ε./Τ.Ε. του Ε.Σ.Υ.

2 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων/επικουρικών.

3. Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών.

4. Ένταξη των νοσηλευτών στο Ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε..

5. Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής καταβολής του επιδόματος ευθύνης των Προϊσταμένων Νοσηλευτών για τη διετία 2018 – 2020.

Παράλληλα με την ενημέρωση, διεξήχθη κατόπιν αιτήματος της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Κορίνθου, ένα εξειδικευμένο κλινικό φροντιστήριο με τίτλο: «Αντιμετώπιση βίαιης και επιθετικής συμπεριφοράς – Τεχνικές αποκλιμάκωσης».

Συμπερασματικά, μέσω της δια ζώσης επικοινωνίας με τους συναδέλφους, αναπτύχθηκαν ενδελεχώς και αποσαφηνίστηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους Νοσηλευτές, καταρρίπτοντας όλη την παραφιλολογία και παραπληροφόρηση σχετικά με τα επαγγελματικά δρώμενα, η οποία σκοπίμως καλλιεργείται, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές συνδικαλιστικής ανεπάρκειας.

Προέκυψαν θετικά μηνύματα, σε ότι αφορά την επαγγελματική και επιστημονική κατοχύρωση, αλλά και την αναδιαμόρφωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος, τα οποία μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό και τη διαφάνεια, θα οδηγήσουν εκ του ασφαλούς, τους νοσηλευτές στη συνεχιζόμενη εξέλιξη και στην κοινωνική καταξίωση. Παράλληλα, δόθηκαν διευκρινίσεις και αποσαφηνίστηκαν οι όποιες παρερμηνείες και σκοπιμότητες, οι οποίες είχαν τεχνηέντως διαρρεύσει στη νοσηλευτική κοινότητα, με σαφή σκοπό τη δημιουργία ψευδών πεποιθήσεων και πόλωσης στις τάξεις των νοσηλευτών και των βοηθών νοσηλευτών, υπονομεύοντας την εργασιακή αλληλεγγύη και ευημερία, στο βωμό της συνδικαλιστικής ανεπάρκειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Δρ. Βασιλική Κολλιού, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες για την εγκάρδια φιλοξενία.

Η Π.Α.Σ.Υ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., σε συνεργασία με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, προγραμματίζουν περαιτέρω επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy