Πρωτοβάθμια Σωματεία Τελευταίες Εξελίξεις

Επίσκεψη του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης

Στο πλαίσιο της καθημερινής επικοινωνίας με τους Νοσηλευτές στις Υπηρεσίες Π.Φ.Υ., ο ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.  συνεχίζει τις επισκέψεις, με σκοπό τη δια ζώσης εκτίμηση και αποτύπωση των ρεαλιστικών αναγκών των Νοσηλευτών της Π.Φ.Υ. πανελλαδικά, θέτοντας την απαρχή μιας ουσιαστικότερης επαφής στη μετά – COVID 19 εποχή.

Ως εκ τούτου, στις 23 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης,  κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν με την Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια κ. Κωνσταντίνα Δαλακούρα και με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν εκτενώς για το έργο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. και συγχρόνως είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της νοσηλευτικής επικαιρότητας. Τέθηκαν επί τάπητος τόσο οι διαχρονικές παθογένειες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι συνάδελφοι, όσο και τα νέα τεκταινόμενα στο χώρο των Υπηρεσιών Υγείας. Οι Νοσηλευτές εξέφρασαν την απογοήτευση και τη ματαίωση την οποία βιώνουν στις Υπηρεσίες Υγείας της Π.Φ.Υ. σε καθημερινή βάση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν ιδιαίτερες ανασφάλειες σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για τη βιωσιμότητα των Υπηρεσιών Υγείας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανεκδιήγητη  Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’ 132/05-07-2023) αναφορικά με την ενίσχυση της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα, η οποία ερμηνεύεται τεχνηέντως και παρανόμως εις βάρος των Νοσηλευτών της Π.Φ.Υ., οι οποίοι «αναγκάζονται» να στελεχώνουν τις διακομιδές, κατόπιν «εντέλλεσθε», καθώς όλοι οι υπόλοιποι βαφτίζονται «επαγγελματίες υγείας», αποκλειστικά στις περιπτώσεις διεκδικήσεων επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ακολούθως συζητήθηκε ο αντι-νοσηλευτικός Ν.4931/2022 σχετικά με την μεταρρυθμίσεις στην Π.Φ.Υ., οι οποίες αντί να ενισχύουν τους Νοσηλευτές, αντιθέτως τους κρατούν δέσμιους στις αναχρονιστικές ιατροκεντρικές προσεγγίσεις.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σ’ ένα ιδιαιτέρως γόνιμο κλίμα αμοιβαίας σύμπνοιας απόψεων, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για συνεχή επικοινωνία, έχοντας ως στόχο την προαγωγή του υγιούς συνδικαλισμού, μέσω του οποίου θα διεκδικήσουμε τον ηγετικό ρόλο των Νοσηλευτών Π.Φ.Υ., όπως ορίζουν οι Διεθνείς Οργανισμοί. Οι Νοσηλευτές της Π.Φ.Υ. δεν είναι κομπάρσοι, αλλά Πρωταγωνιστές και μέσα από το έργο τους διασφαλίζουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των Υπηρεσιών Π.Φ.Υ.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ., εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους συναδέλφους Νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, για τη φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο και παραμένει στη διάθεση όλων των Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες της Π.Φ.Υ., καθημερινά.

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Λουκία Κεραμιδά                                                                      Ειρήνη Θεολογίδου   

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy