Ανακοινώσεις

Επερώτηση Συνασπισμού για Δρομοκαΐτειο μετά από Καταγγελίες της ΠΑΣΥΝΟ

Download PDF

Σύμφωνα με έγγραφο-καταγγελία της ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας) με Αρ. Πρωτ: 447 της  16/09/2010 στο Δροµοκαΐτειο Νοσοκομείο, παρατηρούνται συνεχείς  αυθαιρεσίες από τη Διοίκηση, που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Με δεδομένη την έλλειψη νοσηλευτικού  προσωπικού και  την ιδιαιτερότητα του ιδρύματος, έχουν καταγραφεί  μετακινήσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, σε καθήκοντα παντελώς ξένα  µε το αντικείμενο  για το οποίο προσλήφθηκαν και μισθοδοτούνται από το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, µε τη με αρ. πρωτ. 12163/665493-10/9/2010 εντολή του Προέδρου του Δ.Σ., ένας Φύλακας Ασθενών μετακινείται στο τηλεφωνείο του Νοσοκομείου και τρεις Βοηθοί Νοσηλευτών, απομακρύνονται από τα νοσηλευτικά τους καθήκοντα και τοποθετούνται σε διοικητικές υπηρεσίες.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, επισημαίνει την αυτονόητη αναγκαιότητα της απόλυτης ένταξης του εν λόγω Νοσοκομείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα προβείτε σύντομα στην απόλυτη ένταξη του Δροµοκαΐτειου Νοσοκομείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;
  2. Θα γίνουν οι δέουσες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιστρέψουν οι 4 υπάλληλοι στη Νοσηλευτική υπηρεσία στην οποία ανήκουν και στα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν,  με δεδομένη την ανάγκη επάρκειας Νοσηλευτικού Προσωπικού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;

Ο ΕΡΩΤΏΝ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy