Ανακοινώσεις

«Επικίνδυνα παιχνίδια της ΠΟΕΔΗΝ σε βάρος των Νοσηλευτών»

Με έκπληξη διαβάσαμε την από 4/9/13 ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με την οποία παροτρύνει τους Νοσηλευτές να παρανομήσουν, αρνούμενοι να εγγραφούν  στην ΕΝΕ, όπως σαφώς ορίζεται από το άρθρο 4 του Ν. 3252/04, επικαλούμενη την υπ’ αριθμόν 107/2009 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ (η οποία, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει η ΕΝΕ, υποστήριζε τη συλλογιστική της σε άκρως εσφαλμένες παραδοχές και αυθαίρετες νομικές κατασκευές)- ερμηνεύοντάς την κατά το δοκούν.

Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των συντακτών της επίμαχης ανακοίνωσης, απότοκη μιας άνευ προηγουμένου αποστροφής για καθετί που αφορά τον επίσημο φορέα των Νοσηλευτών από τη στιγμή που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, κόντεψε να βάλει σε μεγάλες περιπέτειες τους Νοσηλευτές της χώρας, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αντοχή όλων μας και πολύ περισσότερο το εργασιακό μας μέλλον.

Πριν λοιπόν στεγνώσει το μελάνι στα γραφόμενα της ΠΟΕΔΗΝ, ήρθε η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις  10-9-13 (ΦΕΚ 2247/), να εξανεμίσει κάθε ίχνος σοβαρότητας από το κείμενο που υπογράφουν οι κ.κ. Κουτσουμπέλης και Γιαννάκος… Στην εν λόγω Υ.Α., αναφέρεται σαφέστατα ότι η εγγραφή και η ετήσια ανανέωση στην ΕΝΕ, είναι βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς στη διαδικασία της κινητικότητας.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πέραν της νοσηρής πλέον εμμονής των ιθυνόντων της ΠΟΕΔΗΝ με την ΕΝΕ, ότι η παραπάνω  ενέργεια της συγγραφής και διανομής της επίμαχης ανακοίνωσης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, βάζοντας σε κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον εκατοντάδων Νοσηλευτών,  είναι προϊόν παρορμητικής ελαφρότητας…

Τέλος, αφού  τονίσουμε ότι οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν θεσπίζουν κανόνες δικαίου, να καταστήσουμε σαφές ότι η εγγραφή όλων των νοσηλευτών στην ΕΝΕ αποτελεί πρωτίστως ηθική και ακολούθως νομική υποχρέωση, καλούμε τον αυτόκλητο «υπερασπιστή» και παρολίγον μοιραίο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, να ζητήσει άμεσα συγνώμη από τους Νοσηλευτές της χώρας, για την ωρολογιακή βόμβα που θα έσκαγε στα χέρια τους.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy