Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μ.Ο.»

Η ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ κατόπιν καταγγελιών των νοσηλευτών της ΜΜΜΟ, που εργάζονται κάτω από άθλιες και επισφαλείς για την υγεία τους συνθήκες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου έστω και την ύστατη ώρα να αφυπνίσει την Πολιτεία και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οι διατάξεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Υ4α/οικ ΓΠ 45132/02-05-2002) περί καθορισμού των όρων και των προϋποθέσεων λειτουργίας των Μονάδων Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, αγνοούνται επιδεικτικά από τους υπευθύνους του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα η στελέχωσή της να περιλαμβάνει μόλις το 1/3 του προβλεπόμενου αριθμού νοσηλευτών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι παρότι σύμφωνα με τη σχετική ΥΑ θα έπρεπε να υπηρετούν 51 νοσηλευτές στη μονάδα αυτή, σήμερα βρίσκονται εκεί μόλις 19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την ασφαλή περίθαλψη και νοσηλεία των νοσηλευόμενων παιδιών, όσο βέβαια και για την ασφάλεια των εργαζομένων νοσηλευτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι σε πολλές περιπτώσεις η φαρμακευτική αγωγή των παιδιών καθυστερεί να δοθεί στην προγραμματισμένη ώρα, κάτι που σημαίνει ότι αν λάβουμε υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, πιθανώς να κινδυνεύει και η ζωή τους. Κανείς από τους θεράποντες γιατρούς δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα την πιθανότητα των επικίνδυνων παραλείψεων στη νοσηλεία και τη φροντίδα των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί, λόγω του ιδιαιτέρως αυξημένου φόρτου εργασίας του ιατρικού και αποδεκατισμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επιδεικτική αδιαφορία όλων όσων εμπλέκονται και ευθύνονται για την τραγική αυτή υπόθεση, ειδικά όταν επηρεάζει τις ζωές άρρωστων παιδιών που προσπαθούν να επιβιώσουν και να ιαθούν, ξεφεύγει από τα όρια της διοικητικής ανεπάρκειας και εισβάλλει στη σφαίρα της απάνθρωπης αναλγησίας.

Το ΔΣ της ομοσπονδίας μας, την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 10 πμ, θα επισκεφτεί το χώρο της ΜΜΜΟ προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των νοσηλευτών για άμεση λύση στο πρόβλημα και να ακούσει από κοντά τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο διοικητής προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Γιατί πέραν από τις όποιες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, διοικητικές ανεπάρκειες ή υπουργικές αβλεψίες, η ζωή των παιδιών είναι έξω και πέρα από κάθε αντιπαράθεση και εκεί πρέπει να παραμείνει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας 

Αριστείδης Δάγλας                                                       Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy