Δελτία Τύπου

Επισκέψεις Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. σε Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνίας με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (ΣΥ.ΝΟ.) αλλά και τα μέλη,  αντιπροσωπία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στις 22/06/2020, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στις 23/06/2020 και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», καθώς και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» στις 24/06/2020.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων όλα τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι (Βοηθοί Νοσηλευτών, Πρόεδροι και μέλη Σωματείων Εργαζομένων), ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις του επαγγέλματος των νοσηλευτών:

1. Σύσταση θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.

2. Μεταρρύθμιση του θεσμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

3. Νομοθετική ρύθμιση του επιδόματος ευθύνης Προϊσταμένων Νοσηλευτών στα 290€

4. Παροχή του επιδόματος ευθύνης Προϊσταμένων Νοσηλευτών 290€, στους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένων, σε τμήματα που δεν έχουν ενταχθεί στους Οργανισμούς των νοσοκομείων,

και ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας:

1. Σύσταση κλάδου Νοσηλευτών Π.Ε./Τ.Ε. του Ε.Σ.Υ.

2 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων/επικουρικών.

3. Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών.

4. Αντιστοίχηση πτυχίων ΤΕ σε ΠΕ.

5. Ένταξη των νοσηλευτών στο Ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε..

6. Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής καταβολής του επιδόματος ευθύνης των Προϊσταμένων Νοσηλευτών για τη διετία 2018 – 2020.

Παράλληλα με τις ενημερώσεις, πραγματοποιήθηκαν και κατ’ ίδιαν συναντήσεις με όλους τους Διοικητές των προαναφερθέντων Νοσοκομείων, καθώς και με τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες συζητήθηκαν ολιστικά τα τεκταινόμενα στο χώρο των υπηρεσιών υγείας, με ενδελεχή αναφορά στα ζητήματα των  νοσηλευτών.

Συμπερασματικά, μέσω της δια ζώσης επικοινωνίας με τους συναδέλφους, προέκυψαν αισιόδοξα και θετικά μηνύματα, σε ότι αφορά την επαγγελματική και επιστημονική κατοχύρωση, αλλά και την αναδιαμόρφωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος, τα οποία μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό και τη διαφάνεια, θα οδηγήσουν εκ του ασφαλούς, τους νοσηλευτές στη συνεχιζόμενη εξέλιξη και στην κοινωνική καταξίωση. Παράλληλα, δόθηκαν διευκρινίσεις και αποσαφηνίστηκαν οι όποιες παρερμηνείες και σκοπιμότητες, οι οποίες είχαν τεχνηέντως διαρρεύσει στη νοσηλευτική κοινότητα, με σαφή σκοπό τη δημιουργία ψευδών πεποιθήσεων και πόλωσης στις τάξεις των νοσηλευτών και των βοηθών νοσηλευτών, υπονομεύοντας την εργασιακή αλληλεγγύη και ευημερία, στο βωμό της συνδικαλιστικής ανεπάρκειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των ΣΥ.ΝΟ., στα μέλη της Ομοσπονδίας, στις Διευθύντριες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, στους Διοικητές των Νοσοκομείων και στην ηγεσία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, για την «ένθερμη» υποδοχή και φιλοξενία.

Η Π.Α.Σ.Υ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., σε συνεργασία με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, προγραμματίζουν περαιτέρω επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy