Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Επισκέψεις του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. σε Κέντρα Υγείας της 4ης Υ.Πε. στο Νομό Έβρου.

Στο πλαίσιο της καθημερινής επικοινωνίας με τους Νοσηλευτές στις Υπηρεσίες Π.Φ.Υ., ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.  συνεχίζει τις επισκέψεις, με σκοπό τη δια ζώσης εκτίμηση και αποτύπωση των ρεαλιστικών αναγκών των Νοσηλευτών πανελλαδικά, θέτοντας την απαρχή μιας ουσιαστικότερης επαφής στη μετά – COVID 19 εποχή.

Ως εκ τούτου, στις 03 & 04 Απριλίου  2023, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ., μαζί με αντιπροσώπους του ΣΥ.ΝΟ. Έβρου και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν με τις Υπεύθυνες Νοσηλεύτριες κ. Μάρα Κωνσταντάρα, κ. Σύρμω Μοσχίδου, κ. Ελένη Αδαμίδου, με τον Υπεύθυνο Νοσηλευτή κ. Κωνσταντίνο Σαφκαλόζη και με το νοσηλευτικό προσωπικό των Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για το έργο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ., καθώς και για τη συνάντηση της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. με τον Υπουργό Υγείας, στις 24 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο Υγείας. Τέθηκαν επί τάπητος τα ουσιαστικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι συνάδελφοι, σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες που διέπουν τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας.

Συζητήθηκαν ενδελεχώς όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο των Υπηρεσιών Υγείας, δίνοντας βήμα στους Νοσηλευτές να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ανασφάλειες αλλά και τις προσδοκίες τους για τη θέση τους μέσα στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο διάλογο τέθηκαν τα καίρια και συνάμα – διαχρονικά προβλήματα (υλικοτεχνικές ελλείψεις, υποστελέχωση, αλλότρια καθήκοντα, έλλειψη αυτόνομης Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, ιατροκεντρικός Ν. 4931/2022 κ.λπ.), τα οποία δυσχεραίνουν το έργο των Νοσηλευτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και επισκιάζουν τον πολύ σημαντικό ρόλο τους.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν σ’ ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο και γόνιμο κλίμα αμοιβαίας σύμπνοιας απόψεων, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για την ευόδωση των κοινών στόχων, μέσω της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., ώστε οι Νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να ηγηθούν και να θωρακίσουν ακόμη καλύτερα τη Δημόσια Υγεία σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία προς όλους τους συναδέλφους στα Κέντρα Υγείας Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Ορεστιάδας και Δικαίων, παραμένοντας στις επάλξεις καθημερινά.

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Λουκία Κεραμιδά                                                                      Ειρήνη Θεολογίδου 

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy