Πρωτοβάθμια Σωματεία Τελευταίες Εξελίξεις

Επισκέψεις του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. σε Κέντρα Υγείας της 1ης & 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Στο πλαίσιο της καθημερινής επικοινωνίας με τους Νοσηλευτές στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.  πραγματοποίησε επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας της 1ης Υγείονομικής Περιφέρειας Αττικής και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Νήσων του Αιγαίου, με σκοπό την ενημέρωση των Νοσηλευτών και την αποτύπωση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων τους.

Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ., μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. -Ε.Σ.Υ. πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, στο 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω και στο Κέντρο Υγείας Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι Νοσηλευτές ενημερώθηκαν για το έργο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ., καθώς και για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τα νοσηλευτικά δρώμενα στην Π.Φ.Υ.. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και συζητήθηκαν ενδελεχώς όλα τα φλέγοντα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από τον αντι – Νοσηλευτικό Ν. 4931/2022, τα οποία επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών Π.Φ.Υ., αδικώντας κατάφορα τους Νοσηλευτές σε πολλαπλά επίπεδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο τους μεροληπτικούς ορισμούς Υπευθύνων, όσο και τη μεροληπτική χορήγηση του επιδόματος ευθύνης, χωρίς την αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού. Επιπλέον συζητήθηκε έντονα το γεγονός των αλλεπάλληλων μετακινήσεων Νοσηλευτών από τα Κέντρα Υγείας κυρίως της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Νήσων του Αιγαίου, προς το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», όπου επηρεάζουν εξ΄ ίσου την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

 Σαφέστατα το κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η γενικευμένη τραγική υποστελέχωση, η οποία επικρατεί σε όλες τις Υπηρεσίες Υγείας και η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα μέσω της ένταξης των Ειδικευμένων Νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και το ιδιαιτέρως ανησυχητικό γεγονός της αποστροφής των Νοσηλευτών από το ίδιο τους το επάγγελμα.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν σ’ ένα ιδιαιτέρως γόνιμο κλίμα αμοιβαίας σύμπνοιας απόψεων και συσπείρωσης, ώστε μέσω του υγιούς συνδικαλισμού να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα διαχρονικά δίκαια αιτήματα μας.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την ένθερμη υποδοχή προς όλους τους συναδέλφους των Κέντρων Υγείας, παραμένοντας στις επάλξεις καθημερινά και δίπλα σε όλους τους Νοσηλευτές της Π.Φ.Υ.. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ. 

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Λουκία Κεραμιδά                                                                       Ειρήνη Θεολογίδου 

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy