Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επιβολή προστίμου σε Νοσηλεύτρια

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Με την κάτωθι επιστολή μας, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια όλων των μελών μας, πανελλαδικά, για το περιστατικό επιβολής προστίμου σε Νοσηλεύτρια κατά την επιστροφή, από την Υπηρεσία της, μετά το πέρας της βάρδιας της.

Καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει τη λαίλαπα του COVID – 19 και όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει την υπέρτατη μάχη, ορισμένα στελέχη σας, «αρέσκονται» να μην υποδεικνύουν την πρέπουσα συναδελφική συμπεριφορά και σεβασμό, προς τους Νοσηλευτές, δυσχεραίνοντας την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά τους.

Όπως είναι γνωστό από τα ισχύοντα έκτακτα μέτρα, οι μετακινήσεις των Νοσηλευτών πραγματοποιούνται με έντυπο μετακίνησης, το οποίο φέρουν μαζί τους, για την πρόσβαση στις Υγειονομικές Μονάδες, λόγω του κυκλικού ωραρίου. Σαφώς και υποστηρίζουμε με θέρμη την εφαρμογή της νομιμότητας και την επικροτούμε. Σαφώς και αναγνωρίζουμε το κρίσιμο έργο, το οποίο επιτελούν τα στελέχη σας, καθώς και τη σωματική και πνευματική κόπωση, την οποία βιώνουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την υπεροπτική και προσβλητική συμπεριφορά την οποία επιδεικνύει μερίδα εξ’ αυτών, απέναντι σε Νοσηλευτές, όπως μας καταγγέλλουν τα μέλη μας, με αποκορύφωμα το πρόσφατο γεγονός επιβεβαίωσης προστίμου σε Νοσηλεύτρια.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού, της διαφάνειας, σας καλεί να προστατεύσετε όλους τους επαγγελματίες υγείας από παρόμοια περιστατικά, ώστε να συμβάλλετε ουσιαστικά στην ηθική τόνωση του επαγγελματισμού τους και στην αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν για να στηρίξουν ολόκληρη την κοινωνία. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ας πρυτανεύσει η ομοψυχία και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ όλων των δημόσιων λειτουργών.

Μετά τιμής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy