Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΑΣΥΝΟ προς τον Υπουργό Υγείας για τη μη συμμετοχή Νοσηλευτών σε θεσμικά όργανα, επιτροπές και ομάδες εργασίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στην πρόσφατη συνάντησή μας την 1/6/2016, είχαμε μία ομολογουμένως εποικοδομητική συζήτηση σε ότι αφορά όλα τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν την εργασιακή καθημερινότητα και το θεσμικό ρόλο των νοσηλευτών.

Στη συζήτηση μας αυτή λάβαμε τη διαβεβαίωση από σας σχετικά με την υλοποίηση της διεύρυνσης της συμμετοχής των νοσηλευτών σε θεσμικά όργανα, Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας του Υπουργείου, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των υπηρεσιών υγείας, μέσω της συμμετοχής έμπειρων και καθόλα καταρτισμένων επιστημονικά συναδέλφων νοσηλευτών.

Ωστόσο, με έκπληξη διαπιστώσαμε την απουσία συμμετοχής νοσηλευτών στην πρώτη σύσταση Ομάδας Εργασίας που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αμέσως μετά την πρόσφατη συνάντησή μας, και συγκεκριμένα αναφορικά με την Απόφαση «Συγκρότηση και ορισμός μελών της Ομάδας Εργασίας για την οργάνωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας» με ΑΔΑ: 60ΝΚ465ΦΥΟ-9ΜΜ, στην οποία συμμετέχουν ως επί το πλείστον ιατροί και ελάχιστοι επισκέπτες υγείας. Ουδείς νοσηλευτής!

Παρακαλούμε όπως επαναξιολογήσετε τη δυνατότητα διεύρυνσης προκειμένου για τη συμμετοχή των νοσηλευτών στα θεσμικά όργανα, Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές του Υπουργείου, δεδομένης της δυνατότητας αξιόλογης προσφοράς τους βάσει της εμπειρίας, επιστημονικής κατάρτισης και της καλύτερης των διαθέσεων εκ μέρους μας, για αγαστή συνεργασία με προοπτική προόδου στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                             Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy