Παρεμβάσεις ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονίκη - ΕΣΥ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για το κοινός λεγόμενο περί δικαίου αίσθημα, ο Σύλλογος Νοσηλευτών Νομού Θεσσαλονίκης, αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας, ελπίζοντας να δικαιωθούμε έστω και την τελευταία στιγμή, κατόπιν δική σας παρέμβασης.

Όπως γνωρίζετε, οι Νοσηλευτές στο ΕΣΥ είναι αυτοί οι οποίοι δε γνωρίζουν γιορτές, Σαββατοκύριακα, αλλά ούτε και αργίες. Δουλεύουν κανονικά και βρίσκονται πάντα δίπλα στον ασθενή, όπως επιτάσσει το καθήκον. Η πολιτεία αμείβει την υπερωριακή αυτή εργασία, έστω και μειωμένη μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, με την κωδική ονομασία « εξαιρέσιμα ».

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης φέτος για πρώτη φορά οι νοσηλευτές, ενώ έχουν δουλέψει κανονικά τις βάρδιες τους σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τον μήνα Μάρτιο δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμα που τους αναλογούν και εδώ είναι που αναγράφεται παραπάνω. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας είναι απών και αδιάφορος. Κρύβεται και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την θέση του. Ο διοικητής και Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ανήκει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο προσπάθησαν και κατάφεραν τον τελευταίο μήνα να διασφαλίσουν τα χρήματα από άλλα Νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά δεν μπόρεσαν ακόμα να δαμάσουν το τέρας τη γραφειοκρατίας.

Συνεπώς, λίγες ημέρες πριν από την αλλαγή του έτους, ένα ολόκληρο νοσοκομείο είναι ανάστατο και κινδυνεύει να χάσει τα δεδουλευμένα του. Ο κίνδυνος είναι ορατός διότι από τον μήνα Φεβρουάριο αλλάζει το οικονομικό έτος και τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Νοσηλευτών Νομού Θεσσαλονίκης σας καλεί άμεσα να παρέμβετε καθώς ο χρόνος πιέζει και να αποκαταστήσετε την αδικία που έχει δημιουργηθεί

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Γ.   ΔΟΝΤΣΙΟΣ                                Δ.   ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy