Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Επισφαλής η λειτουργία του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας, λόγω των τραγικών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κατόπιν πληθώρας καταγγελιών, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα άκρως επισφαλές περιβάλλον τόσο για την υγεία των νοσηλευόμενων, όσο και για τις εργασιακές συνθήκες των επαγγελματιών υγείας, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», απέστειλε σχετική καταγγελία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους, για οποιοδήποτε πρόβλημα δύναται να εμφανιστεί σε ότι αφορά την ασφάλεια των ασθενών και των Νοσηλευτών.

Αξιότιμοι,

Κατόπιν πληθώρας καταγγελιών, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα άκρως επισφαλές περιβάλλον τόσο για την υγεία των νοσηλευόμενων, όσο και για τις εργασιακές συνθήκες των επαγγελματιών υγείας, λόγω ανεπάρκειας της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας για την άμεση διευθέτηση και προμήθεια όλου του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των αντίστοιχων αναλώσιμων υλικών, ώστε οι πολίτες να νοσηλεύονται με ασφάλεια και οι επαγγελματίες υγείας να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιάκοπτα.

Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός να παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας στο έλεος της παρατεταμένης διοικητικής κακοδιαχείρισης και να αναγκάζονται οι επαγγελματίες υγείας να θέτουν εκτός λειτουργίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λόγω έλλειψης ανταλλακτικών κι επιπλέον να μην έχουν στη διάθεση τους ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, για την ατομική φροντίδα των ασθενών.

Από τον Ιούνιο του 2023 δεν πραγματοποιούνται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου απαραίτητες παραγγελίες των αναγκαίων αναλώσιμων υλικών, φαρμάκων, εντερικών σκευασμάτων σίτισης και αντιδραστηρίων για εργαστηριακές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται βασικές εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Σε συνέχεια της τραγικής διοικητικής ανεπάρκειας φτάσαμε να υπάρχουν ελλείψεις κυκλωμάτων για αναπνευστήρες, ελλείψεις εξαρτημάτων οξυμετρίας και θερμομέτρησης των συσκευών παρακολούθησης ζωτικών σημείων, ελλείψεις στα ηλεκτρόδια (pads) εξωτερικής βηματοδότησης απινιδιστών, όπου αποτελούν το βασικό εξοπλισμό για την ασφαλή λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Κι ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου σύμφωνα με το έγγραφο υπ’ αριθ. πρωτ. 29470/17-11-2023 «βαφτίζει» την ανεπάρκεια σε «καθυστερήσεις» και επικαλείται ότι οι ελλείψεις δεν επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, επιχειρώντας να κατευνάσει την αγανάκτηση των επαγγελματιών υγείας αναφέροντας ότι από την ημερομηνία του εγγράφου οι ελλείψεις αποκαθίστανται… σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή της κατάστασης, παρά μόνο επιδείνωσης αυτής εις βάρος των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.

Στον αντίποδα όμως η Διοίκηση προτιμά να υλοποιεί και να εξοφλεί συμβάσεις για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, αντί να μεριμνά για την ασφάλεια των ασθενών και την εργασιακή ευημερία των επαγγελματιών υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καταγγέλλει τη Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και θέτει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, για οποιοδήποτε πρόβλημα δύναται να εμφανιστεί σε ότι αφορά την ασφάλεια των ασθενών και των Νοσηλευτών.

Η διασφάλιση της υγείας των πολιτών αποτελεί την υπέρτατη υποχρέωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και δεν εφησυχάζουμε έως ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, για την ασφάλεια των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                         Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy