Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Επισφαλής η λειτουργία του Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. Κατόπιν πληθώρας αναφορών Νοσηλευτών – μελών της απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο  Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ», οι οποίες έχουν οδηγήσει σε παρατεταμένη επαγγελματική εξουθένωση τους εργαζόμενους κι έχουν δημιουργήσει ένα επισφαλές εργασιακό περιβάλλον στο εν λόγω Νοσοκομείο. Αναλυτικά η καταγγελία:

Αξιότιμοι,

Κατόπιν πληθώρας αναφορών Νοσηλευτών – μελών της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., προς την Ομοσπονδία μας, οι οποίες αφορούν τις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο  Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ» κι έχουν οδηγήσει σε παρατεταμένη επαγγελματική εξουθένωση το υφιστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό, σας εφιστούμε την προσοχή και παράλληλα καταγγέλλουμε την παγερή αδιαφορία σας, σχετικά το επισφαλές εργασιακό περιβάλλον στο εν λόγω Νοσοκομείο.

Όπως όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες λειτουργούν πλέον κάτω από τα όρια ασφαλείας και ιδιαιτέρως δε, οι Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, το συγκεκριμένο Νοσοκομείο αποδυναμώνεται διαρκώς, καθώς ανταποκρινόμενο στα αιτήματα για μετακινήσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού σε άλλες Υπηρεσίες Υγείας, δεν είναι σε θέση πλέον να παρέχει ένα σχετικά ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Τα εβδομαδιαία προγράμματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές λειτουργικές απαιτήσεις στελέχωσης, καθώς η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας βιώνει καθημερινά απώλειες σε ότι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό. Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο Νοσοκομείο το Νοσηλευτικό Προσωπικό το οποίο έχει μετακινηθεί σε άλλες Υπηρεσίες Υγείας λόγω των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Τα αιτήματα για συνταξιοδοτήσεις, οι αναστολές εργασίας, η χρήση αναρρωτικών αδειών, αλλά και οι παραιτήσεις από το Νοσηλευτικό Προσωπικό, έχουν δημιουργήσει ένα ακάλυπτο κενό >50 εργαζομένων, προμηνύοντας την επικείμενη καταστροφική πορεία σε ότι αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι Νοσηλευτές στο Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ», αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε να εξομαλυνθούν οι αντίξοες συνθήκες εργασίας, αλλά πλέον δεν αντέχουν την περαιτέρω επαγγελματική εξουθένωση.

Ως ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., εκπροσωπώντας τους Νοσηλευτές – μέλη μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η εργασιακή ευμάρεια των Νοσηλευτών και η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy