Ανακοινώσεις

Επιτέλους οι Νοσηλευτές στα ΒΑΕ…

Μετά από πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες της ομοσπονδίας μας, επιτέλους ο κλάδος των Νοσηλευτών συμπεριλαμβάνεται σήμερα στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, μετά τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι το ύψος του ανάλογου επιδόματος και οι προϋποθέσεις καταβολής του, καθώς επίσης οι όροι και οι λεπτομέρειες της ένταξης των Νοσηλευτών στη νέα ασφαλιστική συνθήκη των ΒΑΕ.

Πάγια θέση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ήταν και παραμένει η αυτόματη ένταξη όλων των υπαγομένων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία στα ΒΑΕ, τόσο ασφαλιστικά, όσο και από πλευράς ασφάλισης.

Αυτό που βέβαια πρέπει να επισημανθεί στην εν λόγω Υ.Α, είναι η λανθασμένη αναφορά του επαγγελματικού μας τίτλου ως «νοσοκόμοι», κάτι που παραπέμπει μόνο στο βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό και που μπορεί να δημιουργήσει πάμπολλα ερμηνευτικά προβλήματα, μιας και ο επαγγελματικός μας τίτλος σύμφωνα με το Ν 1579/85 είναι «Νοσηλευτές».

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ θα παρακολουθήσει το θέμα από κοντά και θα ανακοινώσει αναλυτικά τις επικείμενες αλλαγές που επιφέρει η ένταξη μας στα ΒΑΕ, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν πλήρως.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλη την λίστα με τα ΒΑΕ.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy