Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Επιτακτική η ανάγκη παράτασης της θητείας των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε αίτημα προς το Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της παράτασης της θητείας των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών, των οποίων λήγει ο νόμιμος χρόνος για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας πέραν από τις 30-06-2022, για την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, την ασφαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και την εργασιακή ευμάρεια των Νοσηλευτών. 

Αξιότιμοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4889/10-02-2022: «Παράταση παραμονής ειδικευόμενων νοσηλευτών στην ειδικότητα της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας / κοινοτικής νοσηλευτικής», ορίζεται η παράταση των ειδικευόμενων νοσηλευτών Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), που ασκούνται στις προαναφερόμενες νοσηλευτικές ειδικότητες και ολοκληρώνουν τον νόμιμο χρόνο για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας έως 30.6.2022, για χρονικό διάστημα έως και έξι (6) μηνών, ώστε να παραμείνουν με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες αποδοχές στις εκπαιδευτικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί, με ισόχρονη παράταση της σύμβασής τους, λόγω των έκτακτων αναγκών που προκαλεί για τη δημόσια υγεία η συνεχιζόμενη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Καθώς η πανδημία COVID – 19 εξακολουθεί να προελαύνει, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες για επιπλέον στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας με Νοσηλευτές, σας καλούμε όπως παρατείνεται άμεσα, την ισχύ του συγκεκριμένου άρθρου και για τους ειδικευόμενους Νοσηλευτές, οι οποίοι ολοκληρώνουν τον νόμιμο χρόνο για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας πέραν από τις 30-06-2022, ώστε εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επιπροσθέτως δε, σας επισημαίνουμε ότι καθώς διανύουμε την περίοδο χορήγησης καλοκαιρινών αδειών, η ενδεχόμενη αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από τους ειδικευόμενους νοσηλευτές, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στο άρθρο 9 του Ν. 4889/2022, σε συνδυασμό και με την απουσία των νοσηλευτών, οι οποίοι ενδεχομένως θα νοσούν από COVID – 19, αναμένεται να επιβαρύνει το έργο των εναπομεινάντων Νοσηλευτών. Στο σημείο αυτό, να σας ενημερώσουμε, ότι οι καλοκαιρινές άδειες δίνονται με δυσκολία και επί της ουσίας δεν επαρκούν, ώστε οι Νοσηλευτές να αποφορτιστούν επαρκώς από την υπερβολική εργασιακή κόπωση.

Έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, την ασφαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και την εργασιακή ευμάρεια των Νοσηλευτών, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας, ώστε να συμβάλλουμε στο σχεδιασμό των πολιτικών υγείας, μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                    Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy