Δελτία Τύπου

Επιτροπή κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας – Μ.Γιαλού

Από την Ιεράπετρα  την νοτιότερη πόλη της  Ευρώπης στέλνουμε S.O.S προς τον Πρωθυπουργό και την  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την λειτουργία και  την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας .

Οι επαφές με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Υφυπουργό Υγείας και Γ.Γ  ΠΑ.ΣΟ.Κ, μας έδωσαν μόνο ψεύτικες υποσχέσεις  για απρόσκοπτη και αναβαθμισμενη  λειτουργία όλων των μονάδων Υγείας,  για κάλυψη των εξόδων εφημερίας ,  δίκαιη κατανομή των κονδυλίων  του ΕΣΠΑ, αύξηση  προϋπολογισμού του Νοσοκομείου μας.
Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μεθοδεύουν ολοταχώς  την ουσιαστική κατάργηση του Νοσοκομείου μας.
ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.

Με κλινικές του Νοσοκομείου που κλείνουν δέκα ημέρες το μήνα επειδή δεν υπάρχει  Ιατρικό προσωπικό, με μειωμένο προϋπολογισμό και την ήδη υπάρχουσα έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού, είναι αδύνατο να καλυφθούν  οι ανάγκες των 50 χιλιάδων μονίμων κάτοικων της περιοχής που αυξάνεται κατά πολύ του θερινούς  μήνες.

Σύσσωμη την κοινωνία της ευρύτερης περιφέρειας από την νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου μέχρι τα Νότια του Δήμου Σητείας  κλιμακώνουν τον αγώνα  με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με χιλιάδες διαμαρτυρόμενους στην  Ιεράπετρα  όπου θα νεκρώσουν   όλες οι δημόσιες υπηρεσίες , σχολεία καταστήματα και αμέσως μετά  πορεία στην περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο για μια μεγαλειώδη διαμαρτυρία με δεκάδες λεωφορεία και εκατοντάδες Ι.Χ, προκειμένου να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην Υγεία , το δικαίωμα στην Ζωή.

Διεκδικούμε:

1.       Διασφάλιση εφημερίων  όλο τον μήνα και όλο τον χρόνο.

2.       Ο προϋπολογισμός να αναθεωρηθεί άμεσα  ώστε να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας.

3.       Να διατηρήσει την  διοικητική του αυτοτέλεια  με διοικητή ικανό να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες  ανάγκες  του Νοσοκομείου μας.

4.       Άμεση πρόσληψη του απαιτουμένου προσωπικού ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργιά του Νοσοκομείου.

Ήδη ο Διοικητής του Νοσοκομείου παραιτήθηκε ενώ το Δ.Σ προτίθεται να παραιτηθεί  εάν  δεν βρεθεί λύση.

Στο  γενικό ξεσηκωμό θα σαβανώσουμε τα δέντρα της πόλης με άσπρα σεντόνια και τραυματίες θα ξαπλώσουν στους  δρόμους ενώ θα ηχούν σειρήνες ασθενοφόρου.
Τα δρώμενα θα μεταφερθούν  στο συλλαλητήριο στην περιφέρεια Κρήτης  όπου θα παιχτεί θέατρο δρόμου με το ανάλογο θέμα.
Πολλοί καλλιτέχνες  θα δώσουν το παρόν με μουσική και χορό  διαμορφώνοντας αγωνιστικό κλίμα μέχρι την νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Η Επιτροπή κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας  Μ. Γιαλού

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy