Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Η ασφάλεια των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο έλεος των αλαζονικών συμπεριφορών και συνδικαλιστικών διώξεων της Διοίκησης στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κατόπιν πληθώρας αναφορών σχετικά με την επισφαλή λειτουργία αρκετών Τμημάτων στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και την αλαζονική συμπεριφορά της Διοίκησης πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στο Νοσοκομείο και απέστειλε σχετική καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας, την 1η Υ.Πε. και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Κατόπιν πληθώρας καταγγελιών, σχετικά με την επισφαλή λειτουργία αρκετών Τμημάτων στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», λόγω της διοικητικής ανεπάρκειας ως προς τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των μικροπολιτικών ενεργειών, ωφελιμιστικού χαρακτήρα, από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία δρα στο πλαίσιο της στοχευμένης συνδικαλιστικής εξόντωσης, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., συνοδεία του Προέδρου του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ., επισκέφθηκαν εκτάκτως το Διοικητή του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», ώστε κατόπιν διαλόγου να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα, με σκοπό την προστασία της υγείας των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ωστόσο, ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», επιδεικνύοντας ιδιαιτέρως προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, αναφέρθηκε στο θράσος της παρουσίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., αλλά και του Προέδρου του Πρωτοβάθμιου Σωματείου του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ., αρνούμενος να αναλώσει έστω ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να συζητηθούν όλες οι καταγγελίες για την επισφαλή λειτουργία των προαναφερόμενων Τμημάτων του νοσοκομείου.

Με αυτόν τον τρόπο απέδειξε για ακόμη μια φορά τη διοικητική του ανεπάρκεια, η οποία έχει οδηγήσει σε συνεχόμενες μετακινήσεις – διώξεις Νοσηλευτών, υπό την καθοδήγηση ψηφοθηρικών υποδείξεων, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις εισηγήσεις της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με την οποία αρνείται επιδεικτικά να συνεργαστεί και συνεχώς υπονομεύει και προσπαθεί ανεπιτυχώς να υποβαθμίζει το πολύ σημαντικό έργο της. Το αποτέλεσμα της επικίνδυνης πλέον διοικητικής ανεπάρκειας έχει οδηγήσει στο επισφαλές γεγονός να μην υπάρχουν Προϊστάμενοι Νοσηλευτές σε αρκετά Τμήματα και να καλύπτονται τα κενά με τους Αναπληρωτές Νοσηλευτές, οι οποίοι αφενός επωμίζονται περαιτέρω καθήκοντα – ευθύνες κι αφετέρου αλλάζουν συνεχώς Τμήματα, στο πλαίσιο των «εντέλλεσθαι» διοικητικών αλχημειών. Οι ψηφοθηρικές μετακινήσεις όμως του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες επισημαίνουμε ότι πραγματοποιούνται χωρίς εισηγήσεις από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, έχουν καλλιεργήσει ένα κλίμα εργασιακής ανασφάλειας – εκδικητικού χαρακτήρα, το οποίο σαφώς και θέτει σε κίνδυνο τόσο την εργασιακή ασφάλεια του προσωπικού, όσο και την ασφάλεια των ασθενών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ανεπάρκεια της Διοίκησης του  Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και θέτει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους για οποιοδήποτε πρόβλημα δύναται να εμφανιστεί σε ότι αφορά την ασφάλεια των ασθενών και των Νοσηλευτών. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση να επιδεικνύει αλαζονικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της ψηφοθηρίας, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Δεν εφησυχάζουμε και θα είμαστε στις επάλξεις με «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ», μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια των ασθενών και η εύρυθμη λειτουργία της  Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                         Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy