Άρθρα Τελευταίες Εξελίξεις

«Η επιστημονική κοινότητα των Νοσηλευτών θα πρέπει επιτέλους να αφυπνιστεί και να συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα του ρόλου της»

Η Νοσηλευτική επιστήμη βρίσκεται σε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς βρισκόμαστε στη μετά COVID – 19 εποχή. Οι Νοσηλευτές δεν είμαστε απλοί και αναλώσιμοι ανθρώπινοι πόροι μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε ο ακρογωνιαίος λίθος μέσα στις Υπηρεσίες Υγείας και συμβάλλουμε αποφασιστικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών νοσηλευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Είμαστε ένα επάγγελμα που παλεύει εδώ και χρόνια να εξέλθει μιας παρατεταμένης κρίσης, η οποία το κρατάει καθηλωμένο σε αναχρονιστικές αντιλήψεις, χωρίς να το αφήνει να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας. Είμαστε πρώτα απ’ όλα επιστήμονες που καλούμαστε καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω κυρίως των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, να παρέχουμε τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Είμαστε μια μεγάλη επαγγελματική ομάδα άρτια καταρτισμένων ανθρώπων που αποτελούμε τη ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η επιστημονική κοινότητα των Νοσηλευτών θα πρέπει επιτέλους να αφυπνιστεί και να συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα του ρόλου της.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η χρονική συγκυρία θα επιφέρει νέους επαναπροσδιορισμούς, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το θεμελιώδη ρόλο του νοσηλευτικού επαγγέλματος στο χώρο της υγείας, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Γι’ αυτό ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, αναδεικνύοντας το όραμα και τις δυνατότητες του κλάδου μας.

Παναγιώτης Μπουρνάζος,
Δ/ντής Ν.Υ. Ν.Μ. Αγρινίου, Μέλος ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy