Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Η παρανομία των αποκεφαλισμών στελεχών συνεχίζεται στο ΕΣΥ»

Με την ψήφιση του Ν. 4369/2016, άρχισε να πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας στις τάξεις των νοσηλευτών, για τη διαφαινόμενη εδραίωση της αξιοκρατίας που θα εγκαινίαζαν οι θετικές διατάξεις του εν λόγω νόμου σχετικά με την εξέλιξη στην ιεραρχία.

Δυστυχώς όμως και παρότι ήδη πέρασε ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου, οι διατάξεις του δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να βασιλεύει στα νοσοκομεία μια πρωτόγνωρη ανθρωποφαγία που υποδαυλίζεται από την παράνομη πρακτική των διοικήσεων να προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς με παράλληλες αναθέσεις «ημετέρων».

Η πρακτική αυτή, αντιβαίνει ευθέως στο πνεύμα της νομιμότητας, καθώς είναι αντίθετη με το άρθρο 30 του εν θέματι νόμου, αποτελώντας μια εξοργιστική πρακτική που δυναμιτίζει κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαιοσύνης.

Καλούμε την ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να παρέμβουν άμεσα στη συντελούμενη παρανομία, προκηρύσσοντας άμεσα τις τυπικές κρίσεις για τη νοσηλευτική ιεραρχία, προκειμένου να επουλωθούν οι χαίνουσες πληγές στην αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων που ενώ συνεργάζονταν αρμονικά επί δεκαετίες, τώρα αναγκάζονται να επιλέξουν κομματικό μετερίζι για να επιβιώσουν.

Ο κομματισμός και η αναξιοκρατία, δεν μπορεί να έχουν θέση στη δημόσια διοίκηση, τουλάχιστον σύμφωνα με το πνεύμα που διέπει τις διακηρύξεις της παρούσας κυβέρνησης.

Τέλος, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων που θίγονται με αυτή την απαράδεκτη πρακτική και προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσον για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                               Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy