Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ υπερασπίζεται το θεσμό της αξιοκρατίας στο Γ.Ν. Νίκαιας

Ενόψει της πρόσφατης απόφασης του διοικητή του ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά «Ο Άγιος Παντελεήμων» περί της προσωρινής ανάθεσης σε υπάλληλο καθηκόντων προϊσταμένου υποδιεύθυνσης (τομέα) της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αισθάνεται την ανάγκη να υπογραμμίσει τα ακόλουθα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πρόδηλη και τουλάχιστον προκλητική παράκαμψη του πίνακα μοριοδότησης των υποψηφίων υπαλλήλων, ο οποίος είχε συνταχθεί επί τούτου, ήτοι στο πλαίσιο κίνησης της διαδικασίας για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης ευθύνης, με βάση τα τυπικά προσόντα ενός εκάστου υπαλλήλου. Αντί, λοιπόν, να προτιμηθεί η πρώτη στην σειρά κατάταξης υπάλληλος, μεθοδεύτηκε η παραβίαση της σειράς κατάταξης και η ανάθεση των καθηκόντων τομεάρχη στην ένατη (9η) κατά σειρά υπάλληλο !

Η επιλογή αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ενώ δεν βρίσκει ασφαλές έρεισμα επί της κείμενης νομοθεσίας.

Για τον λόγο αυτό η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ στέκεται στο πλευρό των υπαλλήλων που παρακάμφθηκαν κατ’αυτόν τον τρόπο και θα τους συμπαρασταθεί σε κάθε διεκδίκηση, δικαστική ή εξώδικη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας      Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy