Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. και ο ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής στηρίζουν το «ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ» Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. και του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής επισκέφθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου 2023 το «ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ» Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, στον Πειραιά, όπου συναντήθηκαν με εργαζόμενους του Ιδρύματος και ενημερώθηκαν για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το Ίδρυμα για περισσότερα από 100 χρόνια.

Το «ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ»  Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, με την επίσημη επωνυμία « Ορφανοτροφείο Θηλέων Ιωάννου και Μαριγούς Χατζηκυριακού» είναι ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ σύμφωνα με τον Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών Ν.4182/2013, την υπ’ αρ. 4066/22-12-2010 Βεβαίωση της Δ/νσης Εθνικών Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας Αττικής και την Διαθήκη του Ιωάννη Χατζηκυριακού.  Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και απόρων κοριτσιών από όλη την Ελλάδα. Παρέχει εκπαίδευση, στέγαση, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα και υποστήριξη, έχοντας όραμα κάθε παιδί να έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε αυτόνομο μέλος της κοινωνίας, σ’ ένα περιβάλλον, που το υποστηρίζει και το εμπνέει. Με διαφάνεια, λογοδοσία και ευαισθησία το «ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ» Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις προς όφελος των ωφελούμενων κοριτσιών.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου των Νοσηλευτών και της έμπρακτης υποστήριξης του αξιοθαύμαστου έργου του Ιδρύματος, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέδωσαν συμβολικά, γραφική ύλη για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών, δηλώνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητά τους για την περαιτέρω εθελοντική προσφορά προς το Ίδρυμα με τη διεξαγωγή προγραμμάτων αγωγής υγείας προς τα φιλοξενούμενα παιδιά και το προσωπικό.

Εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες μας για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία από το προσωπικό, δηλώνουμε αρωγοί στο έργο εμβληματικού Ιδρύματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy