Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. - Ν. Αττικής Τελευταίες Εξελίξεις

Η υποστελέχωση των Νοσηλευτών οδηγεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στα πρόθυρα της διάλυσης

Ο ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την τραγική υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατόπιν πληθώρας καταγγελιών από τα μέλη μας, αλλά και ιδίας διαπίστωσης, σας δηλώνουμε ότι η υφιστάμενη υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει ξεπεράσει τα όρια της τραγικής στελέχωσης και πλέον η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καλείται να ανταποκριθεί σε «πρωτόγονες» συνθήκες εργασίας, αδυνατώντας να εξασφαλίσει έστω το επαρκές ασφαλές περιβάλλον εργασίας για το Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Σαφώς και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τίθεται θέμα για την παροχή της αναγκαίας εξειδικευμένης νοσηλευτικής φροντίδας και για τη δημιουργία ενός θεραπευτικού πλαισίου, διότι η μόνη υπηρεσία η οποία δύναται με τις παρούσες συνθήκες να παρασχεθεί προς τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ενδονοσκομειακό και εξωνοσοκομειακό επίπεδο είναι μια υποτυπώδης και οριακή νοσηλευτική φροντίδα.

Οι εναπομείναντες Νοσηλευτές και βοηθοί Νοσηλευτών παλεύουν ενάντια στην επαγγελματική κόπωση, στην υπερπληρότητα των ασθενών, όντας προοδευτικά υποστελεχωμένοι λόγω της διαχρονικής μη κάλυψης των οργανικών θέσεων και των μέτρων αναστολής εργασίας, παράγοντες οι οποίοι έχουν αποδεκατίσει το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Το ημίμετρο του επικουρικού προσωπικού δεν έχει αντισταθμίσει τις «απώλειες» από το νοσηλευτικό προσωπικό (συνταξιοδοτήσεις, αναρρωτικές άδειες, αναστολές εργασίες κ.λπ.), όπως επίσης και η Νοσηλευτική Ειδικότητα Ψυχικής Υγείας, η οποία ενώ ανοίγει 15 θέσεις για το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, έχει επανδρωθεί μόνο η μία! Σε ότι αφορά δε, τη φημολογούμενη προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις μέσω Α.Σ.Ε.Π. αποκλειστικά για την Ψυχική Υγεία … απλά αγνοείται.

Το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αποτυπώνεται ευκρινώς στα προγράμματα του Νοσηλευτικού Προσωπικού, τα οποία αλλάζουν σε καθημερινή βάση και οι Νοσηλευτές, ειδικά των εξωνοσοκομειακών δομών δεν ξέρουν σε ποια δομή θα μεταφερθούν για να καλύψουν βάρδιες. Η αναλογία Νοσηλευτών / Ασθενών, είναι δραματική και επί της ουσίας όλα τα τμήματα είναι εκτεθειμένα σε μη ασφαλή λειτουργία. Κι όλα τα προαναφερόμενα, σας τα καταγγέλλουμε δίχως να υπολογίσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης μαζικών θετικών κρουσμάτων COVID – 19.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σας φέρνουμε προ των ευθυνών σας και σας εγκαλούμε να αναλάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψετε τους ασθενείς, το προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Ο ΣΥ.Ν.Ο.ΨΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., στο πλαίσιο της διαφάνειας και του υγιή συνδικαλισμού, παραμένει στη διάθεσή σας για τη διεξαγωγή ενός ρεαλιστικού διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων ουσίας κι όχι ημίμετρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Αθανάσιος Τζιάτζιος                                                       Παναγιώτης Ζαρκαδούλας

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy