Ανακοινώσεις

Καταγγελία για Διευθυντή Χειρουργικής Σπάρτης

Με λύπη μας παραλάβαμε έγγραφο του Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής και Χειρουργικού Τομέα του Γ.Ν.Σπάρτης, ο οποίος μη αντιλαμβανόμενος προφανώς τους λόγους της επίσχεσης των εργαζομένων, αναφέρει μεταξύ άλλων

Δεν είμαι βέβαιος ποιός ευθύνεται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και την πρόκληση της αναβολής χειρουργείων με ότι αυτό συνεπάγεται(προγραμματισμός από τους ασθενείς για αποχή από την εργασία τους, μετακίνηση οικείων για βοήθεια προς τους ασθενείς και πολλά άλλα).

Για ένα είμαι βέβαιος ότι ανατρέπεται όλος ο προγραμματισμός της Χειρουργικής Κλινικής και των άλλων Χειρουργικών Κλινικών, απώλεια εσόδων για το Νοσοκομείο και ένας μεγάλος αριθμός χειρουργών και νοσηλευτών που πληρώνονται χωρίς να παράγουν έργο, έργο που υπάρχει(χειρουργεία)αλλά δεν μπορεί να επιτελεστεί.

Είναι γνωστό ότι από 22 Μαρτίου 2012 γιατροί όλων των βαθμίδων, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του Γ.Ν.Σπάρτης και των Κέντρων Υγείας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών με μία σχεδόν καθολική συμμετοχή που ξεπερνάει το 80%.

Προφανώς για κάποιους δεν είναι αντιληπτές οι πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για ασθενείς και εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τη αφερεγγυότητα της πολιτείας να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς αυτούς.

Η πλειοψηφία γιατρών,νοσηλευτών και εργαζομένων που στήριξαν και στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζουν από το μισθό και τις υπερωρίες τους και απαιτείται τουλάχιστον σεβασμός στον αγώνα τους .Η επίσχεση είναι το έσχατο μέσο διεκδίκησης δεδουλευμένων αποδοχών και όχι διαδικασία που επιτρέπει στους εργαζόμενους να πληρώνονται χωρίς να παράγουν έργο.

Θεωρούμε ότι το έγγραφο του Δ/ντή της Χειρουργικής Κλινικής είναι προσβλητικό για τους συμμετέχοντες στην επίσχεση και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη τους. Στη πολύ δύσκολη περίοδο που περνάμε μόνο με ενότητα και αμοιβαίο σεβασμο μπορούμε να στηρίξουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας δωρεάν και ισότιμο για όλους τους πολίτες.

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy