Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Καταγγελία για τον Διοικητή του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» κ. Β. Κεκερή»

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καταγγέλλει απερίφραστα την απροσχημάτιστη και παντελώς αναιτιολόγητη καρατόμηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Γ.Ν. Γ. Γεννηματάς» κ. Γ. Νταβώνη από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Β. Κεκερή, με μια διάτρητη απόφαση που αποτελεί μνημείο κακοδιοίκησης, αυθαιρεσίας και διοικητικής ανεπάρκειας.

Χωρίς να μπορεί να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα ο κ. Κεκερής, ικανοποιώντας προφανώς τις ορέξεις συνδικαλιστικών φιλοκυβερνητικών (και μη) κύκλων, εξέδωσε μια παντελώς ανερμάτιστη απόφαση στην οποία δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις διοικητικές ικανότητες  της κ. Γ. Νταβώνη, αλλά περιορίζεται στην αμήχανη αναφορά ξύλινων νομικών διατάξεων και μάλιστα αλληλοαναιρούμενων, προκειμένου να εκτελέσει μια άχαρη αποστολή δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο κ. Κεκερής, μάλιστα στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κατάπτυστη πράξη του, μνημονεύει στην εν λόγω απόφαση, το άρθρο 30, παρ. 1α,  του Ν 4369/2016, το οποίο όμως υπαγορεύει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που πράττει, δηλαδή απαγορεύει κάθε αντικατάσταση προϊσταμένων πριν από τις τυπικές κρίσεις. Παραθέτουμε αυτούσιο το χωρίο: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι».

Το δύσοσμο και άρρωστο τοπίο που διαμορφώνεται στο Γ. Γεννηματάς, από τη συνδιοίκηση του κ. Κεκερή  με συνδικαλιστές που απολαμβάνουν συγκεκριμένα προνόμια και με την δυσεξήγητη σιγή της (κατά τα άλλα λαλίστατης) προέδρου της ΕΙΝΑΠ και του τοπικού σωματείου εργαζομένων κ. Μ. Παγώνη πρέπει επειγόντως να εξυγιανθεί, και να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της προβληματικής διοίκησης του κ. Κεκερή, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η ομοσπονδία μας, θεωρεί ότι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εφαρμογής του εν πολλοίς ορθού και δίκαιου νόμου 4369/2016, δημιουργεί τέτοια φαινόμενα διοικητικής αυθαιρεσίας και κομματικού ρεβανσισμού, ανοίγοντας την όρεξη σε κάθε είδους τρωκτικά του συστήματος να ανελιχθούν σε βάρος άξιων υπαλλήλων, και καλεί τον κ. Κεκερή να ανακαλέσει άμεσα την προκλητική τούτη απόφαση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αντίδρασή μας με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο είναι μονόδρομος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                          Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy