Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Καταγγελία ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. προς Υπουργείο Υγείας: Ευτελισμός και περιφρόνηση για τους Νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ. από το Υπουργείο Υγείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει τη λαίλαπα του COVID – 19, έχει αρχίσει παράλληλα και η αποδόμηση των αποτυχημένων όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, πολιτικών υγείας της χώρας.

Ο ανελλιπής σχεδιασμός και η αλαζονεία όλων των αρμόδιων φορέων για τη χάραξη του στρατηγικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν φέρει το Ε.Σ.Υ. στο τέλμα, συμπαρασύροντας όλους τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι αποτελούν πλέον αναλώσιμο υλικό. Βιώνουμε τραγικές εργασιακές καταστάσεις, μετρώντας ανθρώπινες απώλειες Νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι δίνουν τη ζωή τους υπέρ του καθήκοντος, ενώ παράλληλα, ακολουθεί μεγάλος αριθμός Νοσηλευτών, ο οποίος νοσεί και νοσηλεύεται πανελλαδικά.

Επιπλέον:

Οι προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών αγνοούνται, ενώ η δήθεν «ισχυρή» μοριοδότηση όλων των συμβασιούχων Νοσηλευτών σε επόμενη προκήρυξη, αποτελεί  φημολογία.

Με ταχυδακτυλουργικά κόλπα αναμοχλεύετε και αλλάζετε συνεχώς τις ημέρες καραντίνας των Νοσηλευτών, οι οποίοι νοσούν από COVID– 19, καλώντας τους ως είλωτες να επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους, ανάλογα με τη συμπτωματολογία την οποία εμφανίζουν, αδιαφορώντας επιδεκτικά για την υγεία τους.

Επιτάσσετε ιδιωτικές κλινικές, τις οποίες ενισχύετε με εξουθενωμένο προσωπικό από τις ήδη αποδυναμωμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να φροντίσετε να προσλάβετε νέους Νοσηλευτές για να καλυφθούν τα κενά. Το γεγονός βέβαια, ότι οι συνάδελφοι στις ιδιωτικές κλινικές εργάζονται σε καθεστώς ασφάλισης Β.Α.Ε., ενώ οι υπόλοιποι είναι εκτός Β.Α.Ε. αποτελούν για εσάς ψιλά γράμματα.

Οι κυβερνητικές φωτοβολίδες για την καταβολή επιδόματος, διχάζουν τους επαγγελματίες υγείας, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε όλους τους Νοσηλευτές, καθώς κατανοούν πλέον τον ξεκάθαρο εμπαιγμό σας, ώστε να φαίνονται οι «Ήρωες Νοσηλευτές» – ικέτες.

Εγκαινιάζετε κλίνες Μ.Ε.Θ. και διαφημίζετε εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει. Αρκείστε σε φωτογραφίες για να ικανοποιήσετε την πολιτική σας εικόνα και κατόπιν ζητάτε με επείγοντα έγγραφα Νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας για να τα στελεχώσουν, αποδυναμώνοντας άλλες υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον, ακόμα δεν έχετε συμπεριλάβει τους Νοσηλευτές στην Επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., αλλά ούτε και στους χρήστες του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελούν απλά αναλώσιμοι αριθμοί και «τα παιδιά για όλες τις δουλειές».

Διοργανώνετε φιέστες υποδοχής των εθελοντών Νοσηλευτών και με κροκοδείλια δάκρυα και διθυραμβικές δηλώσεις καπηλεύεστε το φιλότιμο και την αυταπάρνηση των Νοσηλευτών, οι οποίοι πράττουν κατά συνείδηση, για να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους.

Οι Νοσηλευτές θα στηρίζουν το Ε.Σ.Υ. μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους και θα το πράττουν επειδή είναι υπόλογοι στη συνείδησή τους και στις αρχές τις οποίες πρεσβεύει η Νοσηλευτική Επιστήμη.

Σταματήστε να εθελοτυφλείτε και να συμπεριφέρεστε στους Νοσηλευτές, σαν να είναι αναλώσιμο υλικό και τα παιδιά για όλες τις δουλειές.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας, απαιτεί από την πολιτική ηγεσία της χώρας, την άμεση πρόσληψη μόνιμων Νοσηλευτών, τη σύσταση του Κλάδου Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο του Κλάδου Ιατρών ΕΣΥ με όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις (Ειδικό Μισθολόγιο, Ειδικό τρόπο προσλήψεων και Ειδικές διαδικασίες αξιολόγησης κ.α.) και την ένταξη του επαγγέλματος στα Β.Α.Ε. τώρα, ώστε να μπορέσει το Ε.Σ.Υ. να ανταποκριθεί ουσιαστικά στην πανδημία, στις υπόλοιπες υγειονομικές ανάγκες και να σταματήσει να ευτελίζει τους Νοσηλευτές και την επιστήμη τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας    

Γεώργιος Αβραμίδης                                                Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy