Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ

Καταγγελία ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας για την καταβολή υπερωριών στο ΠΓΝΠ Ρίο

Μετά από μαζικές διαμαρτυρίες συναδέλφων που δέχθηκε ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει τη διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. για την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους Νοσηλευτές στο θέμα της καταβολής των υπερωριών διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε πληβείους και πατρικίους.

Πριν την εκπνοή του 2010  στελέχη της διοίκησης θεώρησαν σωστό  να μοιράσουν κατά το δοκούν το  συμπληρωματικό κονδύλιο των υπερωριών που είχαν στη διάθεση τους βάζοντας προτεραιότητα την καταβολή υπερωριών σε άλλους κλάδους εργαζομένων πλην του Νοσηλευτικού, μεταθέτοντας την αμοιβή τους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο  στο απώτερο μέλλον…

Αλήθεια θα είχε ενδιαφέρον να μάθουν οι Νοσηλευτές του Π.Γ.Ν.Π. ποια είναι  η θέση του σωματείου εργαζομένων στο θέμα, το οποίο για άλλη μια φορά εθελοτυφλεί καπηλευόμενο το πλήθος του νοσηλευτικού κλάδου χρησιμοποιώντας το  ως αγέλη που εξυπηρετεί μόνο προσωπικές ή άλλες φιλοδοξίες του!!!

Μήπως η διαπραχθείσα αδικία εις βάρος του κλάδου των Νοσηλευτών συνδέεται με την «όλως τυχαία» εξαφάνιση των  ατομικών φύλλων ανάλυσης αποδοχών και κρατήσεων των εργαζομένων του Νοσοκομείου;

Οι Νοσηλευτές είναι αυτοί που κάνουν πραγματικές υπερωρίες εργαζόμενοι αργίες – νύχτες και  κατά τη διάρκεια των εορτών, είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι καθώς για αυτούς η χορήγηση των αδειών και των ρεπό στο ΠΓΝΠ δεν είναι αυτονόητη, είναι οι εργαζόμενοι που σε σχέση με το έργο που προσφέρουν αμείβονται  δυσανάλογα πενιχρά, είναι αυτοί που πρώτοι δέχονται την πίεση και την αγανάκτηση των πολιτών για τις ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας που παρέχονται, είναι αυτοί που στο φιλότιμο τους στηρίζεται η λειτουργία του ΠΓΝΠ και όχι οι έσχατοι όλων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε την διοίκηση να συμπεριφέρεται στους νοσηλευτές ανάλογα με την προσφορά τους και απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών του Νοσηλευτικού προσωπικού (μόνιμου και επικουρικού) ως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την αποκατάσταση της παράφορης αδικίας.

Διότι  μόνο έτσι οι μεγαλόστομες δηλώσεις από επιφανή στελέχη της ότι δηλαδή «Οι Νοσηλευτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας» θα έχουν   πραγματικό αντίκρισμα..…..

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ Αχαΐας

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Αρβανίτης Γεώργιος                                            Ζησιμοπούλου Μαρία

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy