Παρεμβάσεις

Καταγγελία της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σερρών

Με αφορμή την καταγγελία της Προϊσταμένης της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Σερρών κ. Σαραντινής Χατζηγιάννη περί της ανεπίτρεπτης και προσβλητικής συμπεριφοράς του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ τονίζει τα ακόλουθα:

Οι Νοσηλευτές είναι επαγγελματίες υγείας, απόφοιτοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στελεχώνουν τη Νοσηλευτική Υπηρεσία των νοσοκομείων, έχοντας επακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους λοιπούς υπαλλήλους των άλλων υπηρεσιών του νοσοκομείου. Εξάλλου, από το 1987 περιγράφεται και νομοθετικά η ανεξαρτησία και η ισότητα των τριών υπηρεσιών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ήτοι της Νοσηλευτικής, της Ιατρικής και της Διοικητικής.

Ως εκ τούτου, κάθε απόπειρα απόδειξης του αυτονόητου, προς κάθε συμπλεγματική συμπεριφορά οιουδήποτε, μόνο χάσιμο χρόνου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, πολλώ δε μάλλον όταν ο υβριστής προΐσταται μιας σημαντικής Υπηρεσίας, όπως είναι η Ιατρική.

Οι εξοργιστικοί χαρακτηρισμοί του εν λόγω κυρίου περί «κατώτερου προσωπικού» και «καθαριστριών», περισσότερο αποτελούν όνειδος για τον ίδιο παρά χαρακτηρίζουν τον κλάδο των νοσηλευτών.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, όταν κατορθώσει να διαχωρίσει τη θεϊκή από την ανθρώπινή του υπόσταση, θα πρέπει να ασχοληθεί με την πραγματικότητα και όχι με τις όποιες ιδεοληψίες του περί ανωτερότητας των ιατρών έναντι όλων.

Και η πραγματικότητα, είναι αδήριτη. Οι Νοσηλευτές, είναι επιστήμονες επαγγελματίες υγείας, καθ’ όλα ισότιμοι με τους λοιπούς επαγγελματίες των άλλων κλάδων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό σε ορισμένους ελέω Θεού… θεανθρώπους.

Εν κατακλείδι, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ σκοπεύει να παρακολουθήσει στενά την υπόθεση, αφενός κάνοντας γνωστή τοις πάσι την αχαρακτήριστη στάση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σερρών και αφετέρου συνεπικουρώντας με κάθε μέσο τη δίκαιη προσφυγή της κυρίας Χατζηγιάννη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας Νίκος Ορφανός

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy