Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Καταγγελία της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. για τη μη παροχή οικονομικών κινήτρων στους Νοσηλευτές

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας με αφορμή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και την αύξηση 10% στους μισθούς των ιατρών, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά των Νοσηλευτών, για τη μη παροχή παρόμοιων οικονομικών κινήτρων.

Αξιότιμοι,

Με αφορμή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και την αύξηση 10% στους μισθούς των ιατρών, σας εκφράζουμε την έντονη  δυσαρέσκειά μας, για τη μη συμπερίληψη παρόμοιων οικονομικών κινήτρων στους Νοσηλευτές.

Έχουμε προβεί σε επανειλημμένα αιτήματα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε επί τάπητος τα ζητήματα του νοσηλευτικού επαγγέλματος, τα οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αποδεκτά.

Έχοντας συνειδητότητα του ρόλου μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προβαίνουμε στις δίκαιες αξιώσεις που αντιστοιχούν στο δύσκολο έργο που φέρνουμε καθημερινά εις πέρας. Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη οικονομικών κινήτρων, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επαγγελματική εξουθένωση και στην αποστροφή των νέων από το επάγγελμά μας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός Νοσηλευτών αποχωρεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε διότι δεν αντέχει τη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα.

Οφείλετε, ως πολιτική ηγεσία, να αναγνωρίσετε έμπρακτα τη συμβολή μας στο σύστημα υγείας της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όσο και διαχρονικά.

Βασικό δίκαιο αίτημα των νοσηλευτών αποτελεί το ειδικό μισθολόγιο με ανάλογες αυξήσεις, που να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο, το οποίο πρέπει να αμείβεται ανάλογα, ώστε να αποτελεί κίνητρο.

Οι Νοσηλευτές διαθέτουμε περισσή ευαισθητοποίηση απέναντι στους ασθενείς, αλλά και στην επαγγελματική μας δεοντολογία. Για το σκοπό αυτό, παραμένοντας στο καθήκον μας, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, απαιτώντας από εσάς την έμπρακτη στήριξή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy