Δελτία Τύπου ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. - Ν. Αττικής

Καταγγελία του ΣΥΝΟΨΥΝΟ για τις δηλώσεις του Βουλευτή κ. Παναγούλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής καταγγέλει απερίφραστα τη δήλωση του Βουλευτή του Σύριζα κ. Παναγούλη, όπου αναφερόμενος στο προσωπικό του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» σε τυχόν επίσκεψη του Υπουργού Υγείας σε αυτό, το παροτρύνει να κάνει χρήση «ζουρλομανδύα».

Θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Παναγούλη ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα πλαίσια της μεταρρύθμισης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας και δεν μπορεί κανένας και ακόμη περισσότερο ένας εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος, να στιγματίζει με αυτές του τις δηλώσεις έναν ολόκληρο χώρο, ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Οι εργαζόμενοι στον ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για να παρέχουν υπηρεσίες στα πλαίσια της μεταρρύθμισης, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται τις παροτρύνσεις του κ. Παναγούλη, οι οποίες αποτελούν χείριστες πρακτικές πολλών δεκαετιών πριν.

Προφανώς, ο κ. Παναγούλης δεν παρακολουθεί όλες αυτές τις εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας και με μια του φράση, άκρως απαράδεκτη, εξοργίζει το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές, ματαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλουν και παράλληλα, ενισχύει το στίγμα απέναντι στον ψυχικά ασθενή και στην ψυχική ασθένεια καθώς επίσης και τις υπηρεσίες οι οποίες έχουν αναλάβει να φροντίσουν τους ασθενείς με κάποια ψυχική διαταραχή.

Απαιτούμε, ανάκληση της συγκεκριμένης δήλωσης από τον κ. Παναγούλη και τον παροτρύνουμε να επισκεφθεί τόσο το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» όσο και άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ώστε να ενημερωθεί ότι οι πρακτικές στις οποίες αναφέρεται ανήκουν στο παρελθόν, είναι καταδικαστέες από την επιστημονική κοινότητα και προσβάλλουν ανεπανόρθωτα κυρίως τους συνανθρώπους μας οι οποίοι είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κάποια ψυχική διαταραχή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής 

Ο Πρόεδρος                                                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                                                                       Ελένη Ντάτση

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy