Ανακοινώσεις ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ

Καταγγελία του ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας

Με αφορμή  την δημοσίευση στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» της έρευνας που παρουσιάστηκε στην 1η Νοσηλευτική Διημερίδα  του 7ου Π.Τ. της ΕΝΕ  από ομάδα Νοσηλευτών του ΤΕΠ του Π.Γ.Ν.Π Ρίου με θέμα: «Βαθμός εκπλήρωσης βασικών δικαιωμάτων ασθενών εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ερευνητική μελέτη μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας.» , ο Σύλλογος  Νοσηλευτών – ΕΣΥ Ν. Αχαΐας επισημαίνει τα εξής:

  • Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και  αδικαιολόγητη δυσαρέσκεια  της Διοίκησης που προκάλεσε η δημοσίευση της εν λόγω έρευνας στο Π.Γ.Ν.Π. Ρίον
  • Η έρευνα είχε λάβει  την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου και στηρίχτηκε σε διεθνώς αποδεκτά  θεμελιώδη δικαιώματα ασθενών.
  • Προσπάθειες φίμωσης παραπέμπουν σε άλλες εποχές και μάλιστα όταν αυτές εκπορεύονται από εκπροσώπους εργαζομένων με παρωχημένες αντιλήψεις.
  • Η υπόθεση των δικαιωμάτων των ασθενών δεν είναι υπόθεση μόνο των επαγγελματιών υγείας αλλά υπόθεση όλης της κοινωνίας.
  • Ο στόχος  κάθε  ερευνητικής προσπάθειας  δεν είναι η  δυσφήμιση του φορέα που υλοποιείται αλλά η βελτίωσή του!!!!!

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών –ΕΣΥ Ν. Αχαΐας τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων  και δηλώνει απερίφραστα ότι θα τους συμπαρασταθεί με όλες  του τις δυνάμεις  σε οτιδήποτε ζητηθεί.

Τέλος ας κατανοήσει η Διοίκηση του Ρίου  ότι η ενθάρρυνση τέτοιων προσπαθειών στόχο έχει τη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας και ότι με την συγκάλυψη και αμφισβήτηση το μόνο που πετυχαίνει  είναι  να κρύβει  τα προβλήματα «κάτω από το χαλί».

Μόνη λύση για τη διοίκηση αν θέλει να βελτιώσει τις συνθήκες του ΤΕΠ, είναι  η άμεση εφαρμογή της Υ4α/οικ 4472/15-01-2003 απόφασης του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας  που καθορίζει ρητά το  θεσμικό πλαίσιο Λειτουργίας των ΤΕΠ του ΕΣΥ  που συστηματικά αρνείται να υλοποιήσει  παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας.     

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ Αχαΐας

O   Πρόεδρος                                                                  Η   Γ. Γραμματέας

Αρβανίτης Γεώργιος                                                 Λαλαγιάννη Γεωργία

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy