Παρεμβάσεις ΣΥ.ΝΟ Αιτ/νίας – ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

Καταγγελία

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την επίθεση σε συνάδελφό μας νοσηλευτή από συνοδό νοσηλευόμενης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 στο Νοσοκομείο Αγρινίου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση αυτή εις βάρος του συναδέλφου μας και εφιστούμε την προσοχή για μια φορά ακόμη στη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν, οι νοσηλευτές έρχονται καθημερινά σε επαφή με κάθε περιθωριακό άτομο που επισκέπτεται για διαφόρους λόγους το νοσοκομείο. Ειδικά στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, όπου η πλειοψηφία των νοσηλευτών είναι γυναίκες στις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες, η επικινδυνότητα αυξάνεται. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να χρειαζόμαστε ασφάλεια και περιφρούρηση για να κάνουμε το αυτονόητο (την εργασία μας).

Λόγω ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, καλούμε τη Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου να μεριμνήσει, ώστε να αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας, ειδικά στο ευαίσθητο και επικίνδυνο για τους νοσηλευτές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, σε 24ωρη βάση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπακέλας Ιωάννης                Κόκκιος Θεοδόσιος

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy