Ανακοινώσεις ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ

Καταγγελία ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας για ΒΑΕ Ρίον

Οι Νοσηλευτές  με αγώνες μέσα από τα συλλογικά τους όργανα  μετά από χρόνια κατάφεραν – να διορθωθεί μια αδικία- και να λάβουν το επίδομα των ΒΑΕ με την Υπουργική απόφαση 2/16519/0022/24-2-2012  στην οποία αναφέρεται ρητά ότι το δικαιούνται «όλοι οι εργαζόμενοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας».

Κάτω από αυτό το νομικό πλαίσιο θεωρούμε απορίας άξιο την ενέργεια  του Διοικητικού Διευθυντή του Π.Γ.Ν.Π. Ρίου που με περισσό θράσος παρακάμπτοντας τον Διοικητή του Νοσοκομείου και αγνοώντας προκλητικά την Νοσηλευτική Υπηρεσία, κατέθεσε ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του  Κράτους  αμφισβητώντας ευθέως το επίδομα των ΒΑΕ σε συγκεκριμένες ομάδες Νοσηλευτών.

Μια τέτοια ενέργεια μόνο κακοπροαίρετη μπορεί να θεωρηθεί και καταδικάζεται από όλη την Νοσηλευτική κοινότητα.

Αλήθεια μπορεί να μας εξηγήσει ο εμπνευστής του εν λόγω ερωτήματος γιατί επιδεικτικά αγνοεί τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης που στο άρθρο 6 αναφέρει: «Για τη συνδρομή όλων των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται κάθε μήνα βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου, η οποία συνοδεύει τη μισθοδοτική κατάσταση» παραβιάζοντας κατάφορα της διοικητική ιεραρχία και τις αρμοδιότητές της; Μήπως αυτό δεν συνιστά τον ορισμό του όρου υπέρβαση αρμοδιοτήτων;

Από πότε οι Νοσηλευτές έχουν προϊστάμενό τους τον εκάστοτε Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου;

Αναρωτιόμαστε που θα διαθέσει το ποσό που προσδοκά να περικοπεί από τους Νοσηλευτές μιας και η συγκεκριμένη δαπάνη έχει ήδη προϋπολογισθεί χωρίς καμία διάκριση;

Καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες υποτίμησης του νοσηλευτικού κλάδου και υποβιβασμού της  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και διατυπώνουμε προς κάθε κατεύθυνση  πως σε κάθε Νοσοκομείο η Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αυτοτελής και σε καμία περίπτωση δεν υπάγεται  στη Διοικητική Υπηρεσία.

Κατανοούμε ότι  η αυτόνομη πορεία των Νοσηλευτών ενοχλεί και πως η προσπάθεια να εισαχθούν «καινά δαιμόνια» ανάμεσά μας θα είναι συνεχής.

Κατανοούμε ότι αυτές οι αψυχολόγητες ενέργειες δεν είναι πάρα κινήσεις πανικού του «παλιού» που αποχωρεί.  

Ο ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ Αχαΐας δηλώνει  ότι μόνο ενωμένοι θα διεκδικούμε και θα πετυχαίνουμε, όπως συνέβη με το συγκεκριμένο επίδομα των ΒΑΕ, παρά τα όσα διέδιδαν οι κάθε λογής «Κασσάνδρες».                                           

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ Αχαΐας                                         

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Αρβανίτης Γεώργιος                             Ζησιμοπούλου Μαρία

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy