Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

«Καταδίκη παραπληροφόρησης για το περιστατικό στο ΓΝ Μυτιλήνης»

Με αφορμή την αδικαιολόγητη δημοσιότητα και την πρωτοφανή έκταση που έχει λάβει το περιστατικό στο ΤΕΠ του ΓΝ Μυτιλήνης,  όπου οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και Νοσηλευτές,  σε ώρα που δεν υπήρχαν ασθενείς, γιόρτασαν για λίγα λεπτά την έλευση του νέου έτους, η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την αμείλικτη πραγματικότητα και τα δεκάδες σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των Νοσηλευτών.

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανήγαγαν σε θέμα της ημέρας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ, έχοντας εκπληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους, χάρηκαν λίγες στιγμές ανάπαυλας και χαλάρωσης, μια ημέρα κατά την οποία όλοι οι πολίτες διασκεδάζουν υποδεχόμενοι τη νέα χρονιά.

Ουδέποτε παρατηρήθηκε ο ίδιος ζήλος για ενημέρωση αναφορικά με την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία υποστελέχωση των Νοσοκομείων σε Νοσηλευτές, τις τραγικές ελλείψεις σε υλικό και εξοπλισμό, τη διαρκή παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την εξουθένωσης στην οποία αυτοί έχουν περιέλθει και το γεγονός ότι καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους, εις βάρος της οικογενειακής τους ζωής, εργαζόμενοι πολύ συχνά δύο βάρδιες εντός του ιδίου 24 ώρου και πραγματοποιώντας νοσηλεία ένας νοσηλευτής σε 40 και 50 ασθενείς, στηρίζοντας στην κυριολεξία και με όλες τους τις δυνάμεις το ΕΣΥ.

 Σε μια χώρα που βρίθει σοβαροφάνειας και άκριτης ηθικολογίας, σε μια χώρα που επιδίδεται με ευκολία σε τηλεδίκες και καταδικάζει χωρίς δεύτερη σκέψη, η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, εκφράζει  την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέρφους που διώκονται πειθαρχικά και καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την αλήθεια του καθημερινά μαχόμενου και σκληρά εργαζόμενου Νοσηλευτή που, όσο και αν αυτό δεν συμφέρει το σύστημα και τους ιθύνοντες, είναι και Άνθρωπος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                          Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy