Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

«Καταδικαστέες δηλώσεις κατά των Νοσηλευτών από μέλος της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας»

Το σύνολο των Νοσηλευτών της χώρας με αποτροπιασμό παρακολούθησαν τις εμπρηστικές δηλώσεις μέλους της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας σε Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, σχετικά με το χαμηλό ταξικό και μορφωτικό επίπεδο των Νοσηλευτών, το οποίο δεν τους επιτρέπει να πεισθούν για να εμβολιαστούν.

Η τοποθέτηση είναι απαράδεκτη, εγείρει λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινωνικό σύνολο και αποκαλύπτει παράλληλα την ημιμάθεια, η οποία επικρατεί στον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς η υπεροπτική συμπεριφορά και η ανώτατη ταξική γνώση, δεν επιτρέπει τη σύνδεση με την πραγματικότητα, ώστε να αντιληφθούν σε προσωπικό επίπεδο, ότι οι Νοσηλευτές ανήκουν στο ίδιο επίπεδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, έχουν χιλιάδες τίτλους Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διδακτορικών Διατριβών και ηγούνται της πανδημίας, καταθέτοντας καθημερινά την ψυχή τους για να λειτουργεί «ασφαλώς» το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι ίδιοι οι Νοσηλευτές εμβολιάζουν, οι ίδιοι οι Νοσηλευτές εμβολιάζονται, οι ίδιοι οι Νοσηλευτές προάγουν την αλλαγή της ελληνικής κουλτούρας απέναντι στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού. Παρεμπίπτοντος, έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας στο μέτωπο της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της προάσπισης του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος, καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, απαιτούμε την άμεση δημόσια ανάκλησή τους και επιφυλασσόμεθα για όλες τις νόμιμες ενέργειες.   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                              Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy