Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Κατατέθηκαν οι πρώτες 14 αγωγές από την ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ για τους προϊστάμενους»

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που προέβλεπαν την καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης ύψους 250 ευρώ αντί των 290 ευρώ στους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων, άνοιξε ο δρόμος για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση της διαφοράς των 40 ευρώ, για όσους διετέλεσαν προϊστάμενοι τμήματος νοσηλευτικής υπηρεσίας τα τελευταία δύο έτη.

Από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον πανελλαδικό συντονισμό του όλου εγχειρήματος, προωθώντας την κατάθεση ομαδικών αγωγών ανά νοσοκομείο. Ήδη, λοιπόν, έχουν κατατεθεί αγωγές από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Θριάσιο, ΕΛΠΙΣ, Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα, Άγιος Σάββας, Ανδρέας Συγγρός, Παίδων Π. & Α. Κυριακού, ΓΟΝΚ Άγιοι Ανάργυροι, Σωτηρία, ΓΝ Νίκαιας, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης.

Σε όλες τις παραπάνω αγωγές συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων, ενόψει ιδίως της δεδομένης επιτυχούς έκβασης του συγκεκριμένου δικαστικού αγώνα λόγω της προαναφερθείσας απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, που εκδόθηκε στο πλαίσιο πρότυπης δίκης.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ συνεχίζει την εν λόγω προσπάθεια σε ολόκληρη την χώρα, επιθυμώντας να καλύψει νομικά και με τον πλέον έγκυρο και αποτελεσματικό τρόπο ακόμη και τον τελευταίο προϊστάμενο, που επιθυμεί να λάβει μέρος στη συγκεκριμένη δικαστική διεκδίκηση.

Για παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να επικοινωνεί καθημερινά με την γραμματεία της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, καθώς και με τα κατά τόπους πρωτοβάθμια σωματεία της (ΣΥ.ΝΟ.).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                                    Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy