Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Καταψήφιση και απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την καταψήφιση και απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”

Αξιότιμοι,

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», σε ότι αφορά τη σύσταση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Στη διαβούλευση δεν διευκρινίζετε πουθενά το καθεστώς λειτουργίας των μεταφερόμενων Τμημάτων και Μονάδων από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» και απλά ανακοινώνετε τη μεταφορά τους. Σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων δε, όπως είναι διατυπωμένες οι διατάξεις που τους αφορούν, τους αφήνουν εκτεθειμένους.

Τελικά ποια ανάγκη εξυπηρετεί το συγκεκριμένο  νομοσχέδιο;

Μήπως, την επιβεβαίωση της αδυναμίας του Υπουργείου Υγείας να διαθέτει Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, από τα υπάρχοντα Δημόσια Νοσοκομεία, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών, με ογκολογικά προβλήματα;

Τελικά, τεχνοκρατικά, μεταφέρετε την ευθύνη για τη δωρεάν δημόσια περίθαλψη, σε επιλεκτική ιδιωτική φροντίδα, «για όσους, μπορούν…». Για τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει απάντηση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Αντί να δημιουργείτε νέα Τμήματα και Μονάδες για την ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών υγείας και την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των παιδιατρικών – ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους, προτιμάτε να μετακινείτε τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας, υπονομεύοντας τo εργασιακό περιβάλλον των υπηρετούντων Νοσηλευτών και δημιουργώντας τεχνηέντως «δεδικασμένες» καταστάσεις ιδιωτικοποιήσεων.

Η Δημόσια Υγεία και η παροχή υπηρεσιών υγείας απέναντι στους πολίτες πρέπει να ενισχύεται και να αναπτύσσεται μέσα από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κι όχι να συρρικνώνεται και να ιδιωτικοποιείται κάνοντας χρήση των ιδίων Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση και καταψήφισή του!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                    Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy