Άρθρα

Μαρία Κωστίκου: «Είναι ανάγκη λοιπόν να θέσουμε τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα!!!»

Γιορτάσαμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, γιορτάσαμε και πέρυσι το Παγκόσμιο Έτος που ήταν αφιερωμένο σε μας. Οποία χαρά!!!

Θα περίμενε κανείς η Ελληνική πολιτεία συντασσόμενη με το Παγκόσμιο γίγνεσθαι, να αναγνωρίσει  την αυτοθυσία και την υπερπροσπάθεια, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας  κατέβαλε το νοσηλευτικό προσωπικό και να επιβραβεύσει έμπρακτα τον πολύτιμο αυτό στυλοβάτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δυστυχώς όμως πέρα από το χειροκρότημα, την έκφραση ευγνωμοσύνης και το χτύπημα στην πλάτη οι νοσηλευτές μείναμε στο περιθώριο… Είναι ανάγκη λοιπόν να θέσουμε τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα!!!

Έχουμε και λέμε:

Α) Το νοσηλευτικό λειτούργημα εξ’ ορισμού, ανήκει τόσο στα Βαρέα, όσο και στα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα κι αυτό είναι κάτι που η κοινή λογική αναγνωρίζει. Για την Ελληνική Πολιτεία όμως είναι… Δευτέρα μεσημέρι!!! Εδώ και χρόνια μας παραπέμπουν από το ένα Υπουργείο στο άλλο, από τον Άννα στον Καϊάφα και λύση δεν προσφέρουν. Μας έχουν ομήρους σε ένα καθεστώς όπου θα πρέπει ο νοσηλευτής να κάνει βάρδιες και ωράρια μέχρι τα 67 του!!! Έφτασε όμως η ώρα θα δοθεί λύση και να ενταχθούμε ΑΜΕΣΑ & ΟΛΟΙ  οι Νοσηλευτές που υπηρετούμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτως  του χρόνου πρόσληψης  μας.

Β) Για την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι ανάγκη να υπάρξουν προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, διότι μόνο έτσι θα διασφαλιστεί υγεία του ελληνικού λαού. Είναι ανάγκη να επανδρωθούν όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία σε όλη την Επικράτεια με το προβλεπόμενο προσωπικό.

Οφείλει επομένως να αναθεωρήσει η Πολιτεία τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει, να αντιληφθεί τις διαστάσεις του προβλήματος και να προχωρήσει στην ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, προσλαμβάνοντας παράλληλα και ικανό αριθμό συναδέλφων για να κρατήσει στη ζωή το σύστημα.

Είναι ανάγκη επομένως το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να γίνει από ζητούμενο ΠΡΑΞΗ!!!

Τότε μόνο θα δικαιολογήσουν το λόγο ύπαρξης τους οι πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες μας θυμούνται μόνο όταν μας έχουν ανάγκη. Να θυμούνται όμως, ότι έχουνε γνώση οι φύλακες!!!

Μαρία Κωστίκου, Πρόεδρος ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Πιερίας,
7ο Τεύχος, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2022,
«Νοσηλευτικό Ιστορικό»  

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy