Άρθρα

Μετά το χειροκρότημα… η Νοσηλευτική συνεχίζει να παραμένει στην… εντατική

Όλοι εμείς παλεύουμε μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, δίνουμε τον εαυτό μας, για να σταθούν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας, ψηλά στις επάλξεις του καθήκοντος, πολεμώντας όχι μόνο με τα νοσήματα, μα περισσότερο με την κακομοιριά που διακατέχει το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Οι Νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, βιώνοντας  άγχος, στρες, και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με την ψυχική τους υγεία.

Το «ευχαριστούμε» και το  χειροκρότημα δεν είναι πλέον αρκετά, πρέπει να υιοθετηθούν μια σειρά λήψης αυστηρών μέτρων για την ασφάλειά των Νοσηλευτών, ώστε να μειωθεί η πίεση και να βρεθεί τρόπος στήριξης τους  και προτάσεις που θα προσφέρουν πραγματικά λύσεις.

Σταματώντας τις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν και μέσα από ουσιαστικό διάλογο με την ηγεσία των Νοσηλευτών, θα προκύψουν μόνο θετικά αποτελέσματα για τους Νοσηλευτές.

Μαθαίνοντας από τα λάθη αλλά και από τα καλά παραδείγματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να αναδιοργανωθεί με βασικό πυλώνα – στην πρώτη γραμμή – την Νοσηλευτική.

Νικόλαος Ρίζος,
Πρόεδρος ΣΥ.ΝΟ. Τρικάλων

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy