Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Μετακινήσεις Νοσηλευτών Π.Φ.Υ. για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου σχετικά με τις μετακινήσεις Νοσηλευτών της Π.Φ.Υ. για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», επισημαίνοντας ότι τέτοιες στρατηγικές δεν αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της τραγικής υποστελέχωσης και ούτε λύσεις ανάγκης. Αντιθέτως προκαλούν σύγχυση και δυσχέρεια στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Αξιότιμοι,

Με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου με αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ: 65416/01-11-2023, η οποία μετακινεί Νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου και Αγίου Ιερόθεου, από τις 08/11/2023 έως τις 07/12/2023, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», επισημαίνουμε ότι τέτοιες στρατηγικές δεν αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της τραγικής υποστελέχωσης και ούτε λύσεις ανάγκης. Αντιθέτως προκαλούν σύγχυση και δυσχέρεια στη λειτουργία των προαναφερόμενων Κέντρων Υγείας, τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των εφημερευόντων νοσοκομείων και ιδιαιτέρως του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Αξιολογώντας ρεαλιστικά την παρούσα κατάσταση στο σύνολο των Υπηρεσιών Υγείας, χρειάζονται άμεσες και μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών, ώστε να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ασφάλεια κι όχι με προσωρινές μετακινήσεις – ημίμετρα.

Ως ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ειδικευμένων Νοσηλευτών, την επίσπευση της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων των Νοσηλευτών στις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. και την έκτακτη ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας, ώστε μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό και το διάλογο να δώσουμε λύσεις για τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας κι όχι για την αφαίμαξη των Υπηρεσιών του.   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy