Ανακοινώσεις

Μητρώο Εθελοντών Νοσηλευτών Παρέμβασης σε Κρίση

Download PDF

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) ενημερώνει τα μέλη της ότι θα δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών Νοσηλευτών Παρέμβασης σε Κρίση, με σκοπό τη συμβολή της ομοσπονδίας, στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης, σε έκτακτες και επείγουσες υγειονομικές ανάγκες που αφορούν τον πληθυσμό σύμφωνα με το Π.Δ. 351/1989 όπως είναι θεομηνίες, μαζικές καταστροφές, κ.α..

Επίσης στόχος είναι η ένταξη της συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών να ενταχθεί στο αντίστοιχο Μητρώο Εθελοντών του Υπουργείου Υγείας, Άθλησης και Διατροφής σύμφωνα με τον Νόμο 3868/2010.

Η συγκεκριμένη ομάδα παρέμβασης σε κρίση δύναται να παρεμβαίνει άμεσα στον τόπο του συμβάντος με ικανό αριθμό νοσηλευτών διαφόρων ειδικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Στις αρμοδιότητές της είναι ο συντονισμός ενεργειών, η διαχείριση της κρίσης και η παροχή νοσηλευτικής φροντίδας είτε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενη με άλλους θεσμικούς φορείς που έχουν ενεργοποιηθεί  για την συγκεκριμένη δράση.

Όσοι από τους νοσηλευτές ενδιαφέρονται για την ένταξή τους στο Μητρώο Εθελοντών Νοσηλευτών Παρέμβασης σε Κρίση θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email: pasyno_9@otenet.gr, ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση της ομοσπονδίας Αμπελακίων 13 ΤΚ11522.

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy