Άρθρα

Νικόλαος Παπανδρέου: «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (… ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ) ΕΡΧΟΝΤΑΙ…» Τι χρονιά κι αυτή …

Τι χρονιά κι αυτή …

Το, επισήμως ορισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παγκόσμιο έτος των Νοσηλευτών, προς ανάμνηση των 200 ετών από την γέννηση της Florence Nightingale, ήταν ένα έτος που κανείς παγκοσμίως δεν θα ξεχάσει. Μια χρονιά που η παγκόσμια κοινότητα βίωσε τον φόβο, τον περιορισμό, την ατομική απομόνωση… μια χρονιά που πραγματικά ο ρόλος των νοσηλευτών αποδείχτηκε, για μία ακόμη φορά, καθοριστικός στην ζωή των ανθρώπων.

Αυτή τη χρονιά ο ρόλος του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Αττικής δεν θα μπορούσε να είναι ο ίδιος με αυτόν που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Οι επισκέψεις στα Νοσοκομεία της Αττικής ήταν και παραμένει μία από τις δράσεις μας και στοχεύει στη συλλογή, ομαδοποίηση και επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Νοσηλευτών. Όμως αυτή τη χρονιά δεν θα μπορούσε να είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας μας με τα μέλη μας λόγω των ειδικών συνθηκών και των δύο μεγάλων περιόδων που εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Περιορίζοντας, λοιπόν, τις ομαδικές επισκέψεις μας δώσαμε έμφαση στην προσωπική μας επικοινωνία με αντιπροσώπους μας σε όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων με άμεση επαφή με τους Διοικητές Νοσοκομείων, στην ψυχολογική στήριξη των μελών μας μέσω διαδικτυακών spots κυρίως στην πρώτη φάση της πανδημίας. Επικοινωνήσαμε, σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Αττικής όσο καλύτερα μπορούσαμε, τα αιτήματα των Νοσηλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας για πρώτη φορά τόσο έντονα, γνωστά τα προβλήματα του επαγγέλματός μας σε όλο το κοινωνικό σύνολο και εισπράττοντας την αποδοχή του. Επισημάναμε την ανάγκη περαιτέρω προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού, τις εκάστοτε ελλείψεις σε υλικά και, κυρίως, σε αυτά που αφορούσαν τα μέτρα ατομικής προστασίας, βοηθήσαμε στην λήψη μέτρων και συμπεριφορών προστασίας και προφύλαξης των πολιτών από την πανδημία.

Κατά την διάρκεια αυτού του έτους ζήσαμε την αποθέωση για τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές μας, αντιμετωπίσαμε όμως και την απαξίωση από το Υπουργείο και από Διοικήσεις Νοσοκομείων, από αυτούς που λίγο πριν μας αποθέωναν. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Αττικής και τα μέλη του Δ.Σ. δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στις δίκαιες διεκδικήσεις μας και δεν θα ανεχτούν άλλη κοροϊδία εκ μέρους της οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Με δελτία τύπου, ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες προς τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας, μαζί με την Ομοσπονδία μας, τους θέσαμε προ των ευθυνών τους. Και επειδή το τέλος αυτής της πανδημίας δεν αργεί όπως όλα δείχνουν, η νέα χρονιά μάς βρίσκει πιο έτοιμους από ποτέ για να διεκδικήσουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε όσα οι Νοσηλευτές δικαιούνται.

Ως αρωγοί της Ομοσπονδίας μας καταφέραμε δικαστικές νίκες για το επίδομα των Προϊστάμενών, μία δικαίωση υλική για όσες και όσους το δικαιούνται, μία ηθική δικαίωση για όλο το νοσηλευτικό κόσμο. Καταφέραμε μαζί με την Ομοσπονδία μας και το Επιμελητήριό μας, την αύξηση του αριθμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων, βελτιώνοντας την προοπτική της ποιοτικότερης νοσηλευτικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας μας με τα μέλη μας δημιουργήσαμε το δικό μας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Το νέο mail μας είναι: synoattiki@gmail.com .

Με απόφαση του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Αττικής στο τέλος του έτους θα ζητήσουμε με έγγραφό μας από την Τράπεζα ALPHABANK, την παροχή κωδικών για την δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών στα πλαίσια της απόλυτης οικονομικής διαφάνειας που πάντα επιθυμούμε ως Ομοσπονδία.

Μια δύσκολη χρονιά για όλους φεύγει. Μια χρονιά πάλης, αγώνων αλλά και δικαίωσης για τους Νοσηλευτές έρχεται. Οι αγώνες όμως ποτέ δεν φόβισαν τους Νοσηλευτές. Ποτέ δεν κάναμε πίσω στους κινδύνους, στις διεκδικήσεις, στο δίκαιο.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Αττικής θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί από καρδιάς όλα τα μέλη του αλλά και όλους τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της χώρας για την προσφορά τους στην Υγεία του λαού και φέτος όπως και για όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Ο αγώνας μας είναι συνεχής και αμείωτος. Και δεν θα σταματήσει όσο μας δίνετε εσείς την δύναμη να συνεχίσουμε. Καλή δύναμη, Υγεία και Ευτυχία για όλους εσάς και για όσους αγαπάτε.

Νικόλαος Παπανδρέου,
Πρόεδρος Πρωτοβάθμιου ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής,
Νοσηλευτικά Δρώμενα, 1ο Τεύχος, Ανασκόπηση 2020, «Νοσηλευτικό Ιστορικό»

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy