Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

«Οι Νοσηλευτές λένε ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των επαγγελματιών υγείας»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. συμπορευόμενη με την 4η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της βίας προς τους επαγγελματίες υγείας, στηρίζει την εκστρατεία κοινωνικής ευαισθητοποίησης, καταδικάζοντας παράλληλα την οποιαδήποτε μορφής βίας απέναντι στους επαγγελματίες υγείας.

Οι Νοσηλευτές καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κάθε λογής βίαιων συμπεριφορών, οι οποίες περιλαμβάνουν κάθε μορφής βία τόσο από τους ασθενείς, όσο και από τους συνοδούς τους.

Οι διεθνείς οργανισμοί εδώ και πολλά χρόνια καλούν τις πολιτικές υγείας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προφυλάξουν τους επαγγελματίες υγείας από τη βία, προτείνοντας κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στην πρόληψη των βίαιων και επιθετικών συμπεριφορών, όσο και την ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να αρθούν οι βασικοί παράγοντες, οι οποίοι πυροδοτούν την εκδήλωση βιαιοπραγιών.

Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, το εργασιακό περιβάλλον παροχής υπηρεσιών υγείας, είναι ιδιαιτέρως ευάλωτο και άκρως αγχωτικό. Σε ότι αφορά τους αποδέκτες της βίας, οι Νοσηλευτές δέχονται το μεγαλύτερο ποσοστό βίας, ακολουθούμενοι από τους Ιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. βρίσκεται πάντα στις επάλξεις, υποστηρίζοντας εμπράκτως όλους τους Νοσηλευτές και καταδικάζοντας οποιαδήποτε μορφή βίας. Επιπλέον δηλώνει τη διαθεσιμότητά της προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των βίαιων συμπεριφορών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                      Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy