Άρθρα

Οι Νοσηλευτές στην εξουθένωση και η Πολιτεία στα χειροκροτήματα…

Αφήνοντας πίσω το 2022… αφήσαμε πίσω και τις όποιες ελπίδες είχαμε για την έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας στις Υπηρεσίες Υγείας. Καμία κυβερνητική δέσμευση δεν υλοποιήθηκε κι έτσι παραμένουμε χωρίς ειδικό μισθολόγιο, χωρίς ειδικό συνταξιοδοτικό σύστημα, σε διακριτό σύστημα ένταξης στα Β.Α.Ε. και προπάντων ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΙ.

Ως ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Μαγνησίας, ερχόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τους Νοσηλευτές και προχωρήσαμε σε τρίωρη στάση εργασίας στις 25 Νοεμβρίου 2022, στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε τα διαχρονικά προβλήματά μας, τόσο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και στην τοπική κοινωνία του Βόλου, ώστε όλοι οι χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας να ενημερωθούν και να μας υποστηρίξουν. Η κατάσταση στις Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι  τραγική και επικίνδυνη για όλους. Οι Νοσηλευτές δεν επαρκούν, κι όσοι έχουμε απομείνει…φυλάμε πλέον τις Θερμοπύλες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, οι μακροχρόνιες ασθένειες, οι παραιτήσεις νέων συναδέλφων, η φυγή σε ώρες του εξωτερικού, έχουν καταντήσει το νοσηλευτικό επάγγελμα, ένα επάγγελμα προς αποφυγήν.

Καλούμε την Πολιτεία κι όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για το νοσηλευτικό επάγγελμα! Με χειροκροτήματα δεν εξελίσσουμε τη Νοσηλευτική κι ούτε παρέχουμε νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς μας. Είμαστε πλέον αγανακτισμένοι και ήρθε η ώρα μαζί με την ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., να αντιδράσουμε, με όπλο τον υγιή συνδικαλισμό! Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2023 θα αποτελέσει την αφετηρία για να πετύχουμε τους στόχους μας, διεκδικώντας με δυναμισμό τα δίκαια αιτήματά μας. Καλή χρονιά σε όλους!

Μαγδαληνή Σελαμανίδου,
Πρόεδρος ΣΥ.ΝΟ. Μαγνησίας

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy