Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Οι Νοσηλευτές στο έλεος της πανδημίας και της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις απαράδεκτες πολιτικές υγείας, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην εξουθένωση τους Νοσηλευτές και στη συνεχιζόμενη απαξιωτική συμπεριφορά προς τους Νοσηλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Καθώς βιώνουμε την επέλαση της πανδημίας ολοκληρωτικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εξακολουθείτε να αδιαφορείτε παντελώς για την υφιστάμενη κατάσταση με τις δραματικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στις Υπηρεσίες Υγείας. Οι Νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας είναι εξουθενωμένοι και εκτεθειμένοι σε αντιεπαγγελματικές και αντιεπιστημονικές συνθήκες εργασίας, τις οποίες φροντίζετε να τις υποστηρίζετε με κάθε τρόπο και να τις επιδεινώνετε, μετατρέποντας τους Νοσηλευτές σε είλωτες άνευ δικαιωμάτων.

Απαράδεκτο είναι το γεγονός να μην επιτρέπετε στους νοσούντες Νοσηλευτές να αναρρώσουν από τη συμπτωματολογία της μετάλλαξης «Ο» και να τους καλείτε για υπηρεσία μέσα σε πέντε ημέρες!!!

Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχετε βρει λύση για να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες Υγείας, οι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή και η απουσία τους, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κατακερματισμένο ανθρώπινο δυναμικό!!!

Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι δεν έχετε μονιμοποιήσει κανέναν συμβασιούχο Νοσηλευτή, παρά προχωράτε σε ανανεώσεις συμβάσεων, με ημερομηνία λήξης… εργασιακής ωρίμανσης!!!

Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχετε προκηρύξει διαγωνισμό στον Α.Σ.Ε.Π. για προσλήψεις Νοσηλευτών, ενώ γνωρίζετε ότι έπονται μαζικές συνταξιοδοτήσεις!!!

Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχετε ανακοινώσει την ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.!!!

Απαράδεκτο είναι το γεγονός να αρνείστε τις συναντήσεις με την ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., ώστε να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα και να προτείνουμε ΛΥΣΕΙΣ κι όχι PLACEBO!!!

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., στο πλαίσιο της διαφάνειας και του υγιή συνδικαλισμού, προασπίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών της πανελλαδικά, απαιτεί να δοθούν άμεσες λύσεις, ώστε να είναι σε θέση οι Νοσηλευτές κι όλοι οι επαγγελματίες υγείας να είναι «ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Οι συνθήκες «υγειονομικής γαλέρας» είναι αδιανόητο να υφίστανται και να αυξάνονται κλιμακωτά.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση των Νοσηλευτών απέναντι στις πολιτικές υγείας, τις οποίες ακολουθείτε, παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για διάλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                  Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy