Άρθρα

Οι Νοσηλευτές της Π.Φ.Υ. δεν είναι Νοσηλευτές Β’ κατηγορίας…

Τι να ευχηθώ για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όταν οι Νοσηλευτές της Π.Φ.Υ. συνεχώς απαξιώνονται και αντιμετωπίζονται ως Νοσηλευτές β΄ κατηγορίας  χωρίς διακριτούς ρόλους! Όταν ακόμη και σήμερα, μετά από σειρά νόμων και μεταρρυθμίσεων στην Π.Φ.Υ., χάνονται μέσα σε ένα καθαρά ιατροκεντρικό σύστημα, χωρίς λόγο και επιρροή στη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας, όπου ακόμη και οι αξιολογήσεις των Νοσηλευτών γίνονται από τον Συντονιστή Διευθυντή ιατρό!

Προς επίρρωση αυτών, ο τελευταίος νόμος 4931/2022 με τίτλο τι άλλο… «γιατρός για όλους», αγνοεί επειδικτικά ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να λειτουργεί με διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας και επιπλέον ότι οι Νοσηλευτές θα πρέπει να κατέχουν διακριτό και αυτοδύναμο ρόλο. Δυστυχώς ο νέος νόμος τους συμπιέζει μαζί με τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας, αφού δίνει  το δικαίωμα στους τελευταίους να προΐστανται στην Νοσηλευτική Υπηρεσία. Αυτό κι αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

Επιτέλους να καταλάβει η Πολιτεία ότι πρέπει να σταματήσει τον εμπαιγμό των νοσηλευτών της Π.Φ.Υ., να σέβεται το έργο τους και να το αποδεικνύει στην πράξη. Αλλά τι αντίφαση! Μας χειροκροτεί και μας ηρωοποιεί όταν μας έχει ανάγκη και μετά… λήθη!

Ενωμένοι και οργανωμένοι θα αγωνιζόμαστε ώστε οι νοσηλευτές της Π.Φ.Υ. να έχουν την θέση που τους αξίζει. Καλή χρονιά συνάδελφοι!!!

Λουκία Κεραμιδά,
Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy