Ανακοινώσεις ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ

Ο ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας Στηρίζει τους Νοσηλευτές της Ομάδας Ετοιμότητας του Π.Γ.Ν.Π ΡΙΟΥ

Στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, αποδομείται συστηματικά ο τομέας της δημόσιας υγείας  με επιπτώσεις στην  φροντίδα των ασθενών και επιδεινώνονται οι εργασιακές συνθήκες με  σύνθλιψη των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης μειώθηκε στο ελάχιστο η αμοιβή των υπερωριών στην ομάδα «ετοιμότητας».  Οι Νοσηλευτές της ομάδας αυτής  είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για να παράσχουν τη βέλτιστη φροντίδα σε ευαίσθητες ομάδες ασθενών.

Ο Σύλλογος  Νοσηλευτών Αχαΐας δηλώνει την συμπαράστασή του  στους  Νοσηλευτές  του Π.Γ.Ν.Π του Ρίου που εμπλέκονται στο θεσμό της «ετοιμότητας» τόσο στις μεταμοσχεύσεις  όσο και στο τμήμα των στεφανιογραφιών.

Στηρίζει την απόφασή τους να αρνηθούν τη συμμετοχή τους με αυτούς τους όρους στο σύστημα ετοιμότητας από 1η Σεπτεμβρίου, καθώς ψαλιδίζεται και το τελευταίο  κίνητρο που τους είχε δοθεί   ως ελάχιστη αποζημίωση και αναγνώριση  του έργου που επιτελούν.

Ζητούμε από την Διοίκηση την άμεση ανάκληση της άδικης απόφασης για μείωση των υπερωριών στην παραπάνω ομάδα Νοσηλευτών διότι έτσι υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών   και εν τέλει τίθεται σε κίνδυνο τόσο η διαδικασία  των μεταμοσχεύσεων όσο και η λειτουργία του τμήματος των στεφανιογραφιών με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στους πολίτες.

Για το ΔΣ του ΣΥ.ΝΟ.- Αχαΐας

Ο     Πρόεδρος                                                              Η  Γραμματέας

Αρβανίτης  Γεώργιος                                             Ζησιμοπούλου  Μαρία

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy