Άρθρα

«Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2021 – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ!!!»

Η 12η Μαΐου επανέρχεται και φέτος στο προσκήνιο για όλους τους Νοσηλευτές, θέλοντας να τιμήσει τους αγώνες και τις θυσίες τους απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Καθώς αντιμετωπίζουμε τα κύματα της πανδημίας ακατάπαυστα, δυστυχώς μετράμε απώλειες αγαπημένων προσώπων και συναδέλφων, γεγονός το οποίο αφενός καταρρακώνει την ψυχολογία μας, αφετέρου όμως, πεισμώνει ακόμα περισσότερο την ιδιοσυγκρασία μας, ώστε να παλέψουμε με ομοψυχία και να μην επιτρέψουμε στην πανδημία να στερήσει αγαπημένα πρόσωπα από τις οικογένειες τους.

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας η συμπαράσταση της κοινωνίας παραμένει καθηλωτική, ωστόσο όμως δεν συμβαίνει το ίδιο σε ότι αφορά την πλευρά της Πολιτείας, η οποία εξακολουθεί να αλλάζει τις «μάσκες προστασίας» απέναντι στους Νοσηλευτές, αποφεύγοντας κάθε διάλογο μαζί μας, παρά τα συνεχόμενα αιτήματά μας. Ακόμη αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δημόσιες κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη σύσταση κλάδου Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ., ακόμα περιμένουμε να ενταχθούμε στα Β.Α.Ε.. Όλη αυτή η ματαιότητα της πολιτείας απέναντι στους Νοσηλευτές μεταφράζεται αρνητικά σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό καθώς και στην επιστημονική κοινότητα με αποτέλεσμα οι Νοσηλευτές να δέχονται επικρίσεις για το επιστημονικό τους υπόβαθρο, την κλινική πρακτική τους και εν γένει να αμφισβητείται το έργο τους από επιστήμονες, τους οποίους οι ίδιοι οι Νοσηλευτές εκπαίδευσαν, όταν βρέθηκαν στο πρώιμο στάδιο της καριέρας τους.

Η Πολιτεία η οποία ΣΕΒΕΤΑΙ τους επιστήμονες της, το αποδεικνύει με πράξεις κι όχι με άυλες υποσχέσεις και «placebo» μεθόδους αποπροσανατολισμού, στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει μικροπολιτικές ονειρώξεις στις πλάτες των Νοσηλευτών. Αν η ίδια η Πολιτεία δεν ΣΕΒΕΤΑΙ το έργο των Νοσηλευτών, τότε ποιος θα το κάνει; Τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα σε τελετές εγκαινίων διαρκούν ελάχιστα και στη συνέχεια επανέρχονται οι γνωστές «μάσκες προστασίας» κι όχι για την πρόληψη του COVID – 19,  αλλά για την πρόληψη της Νοσηλευτικής αναβάθμισης και τον εμπαιγμό των Νοσηλευτών σε επίπεδο μαριονέτας.

Οι Νοσηλευτές όμως δεν επαναπαυόμαστε κι αντλώντας δύναμη από τον κοινωνικό ιστό, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα πάγια και κοινωνικά αποδεκτά αιτήματά μας, έως ότου να μην μπορεί καμία πολιτική ηγεσία να μας κοιτάξει κατάματα, όταν βρεθούμε πάλι σε εγκαίνια. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε άοκνα και ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μας, από τα πιο απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας, μέχρι τα Νοσοκομεία Αναφοράς. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το επιστημονικό μας πεδίο, διότι το χρωστάμε στην επιστήμη την οποία πρεσβεύουμε και στον όρκο που δώσαμε απέναντι στην κοινωνία.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ!!!

Τζαννής Πολυκανδριώτης, Γενικός Γραμματέας ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.,
Νοσηλευτικά Δρώμενα, 3ο Τεύχος, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2021, «Editorial»

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy